Filip Petrušev (© Star Sport)
Filip Petrušev (© Star Sport)

Filip Petrušev se pridružio treninzima posle vatrene stihije na Rodosu

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.07.23. | 12:43

Reprezentacija Srbije sa Petruševim krenula da se sprema za Mundobasket

Burno leto je do sada imao Filip Petrušev. Prvo je bio na Letnjoj NBA ligi gde je u dresu Filadelfije uspeo da obezbedi ugovor sa Sikserisma čime je zvanično završio epizodu u Crvenoj zvezdi. Usledio je odmor koji se nije lepo završio. Zbog požara na Rodosu, srpski internacionalac je morao da bude evakuisan, a iz tog razloga se nije pojavio na početak priprema reprezentacije Srbije. Ipak, Petrušev se u sredu pridružio ostatku tim.

Samim tim se krilni centar stavio na raspolaganje selektoru Svetislavu Pešiću. Petrušev bi na papiru trebalo da bude jedan od 12 igrača koji će putovati na Filipine gde se održava Mundobasket od 25. avgusta do 10. septembra. Ipak, poslednji reč će dati selektor.

Izabrane vesti

Podsetimo da sa spiska selektora i dalje nema Ognjena Jaramaza, Stefana Jovića i Alekseja Pokuševskog. Još uvek čekamo razrešenje njihovih statusa.

U sklopu pripema za Svetsko prvenstvo, reprezentacija Srbije će u prvoj fazi odigrati tri trening utakmice zatvorenog tipa. Protiv Bosne i Hercegovine i protiv Poljske u Beogradu, odnosno protiv Crne Gore u Podgorici. Zatim sledi učešće na Akropolis kupu u Atini, gde će rivali Srbije biti Grčka (8. avgusta) i Italija (9. avgusta).

Reprezentacija Srbije će u Štark areni odigrati zvaničnu utakmicu 16. avgusta protiv Portorika. Informacije o prodaju ulaznica za ovaj meč, biće saopštene uskoro.

Poslednje provere pred početak Svetskog prvenstva, Srbija će imati u Šenženu. Rivali „Orlova“ biće Kina (20. avgusta) i Brazil (21. avgusta)

Nacioanlni tim Srbije će u Manilu otputovati 22.08. dok će prvi meč na Svetskom prvenstvu odigrati 26. avgusta od 14 časova protiv reprezentacije Kine. Preostale dve utakmice grupe B, Srbija igra 28. avgusta od 14 časova protiv Portorika i 30. avgusta od 10 časova protiv Južnog Sudana.



tagovi

Filip Petruševkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara