Vasilije Micić (©MN Press)
Vasilije Micić (©MN Press)

General Micić vodio Efes do velikog preokreta, Fener pogubio konce i ispustio 11 razlike

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.06.23. | 21:28

Gudurić nije imao svoje veče, Efes potvrdio prednost domaćeg terena

Poraz od 42 razlike na startu polufinala očigledno je imao otrežnjujući efekat na košarkaše Efesa pošto su uspeli da uzmu brejk već u drugom okršaju na terenu Fenerbahčea i zatim isti potvrde trijumfom pred svojim navijačima – 97:91 (22:24, 30:27, 19:27, 26:13).

Efes je ponovo hodao po tankoj ivici žileta jer je početkom četvrte deonice zaostajao devet razlike, ali je Fenerbahče Dimitrisa Itudisa do kraja utakmice potpuno klonuo u napadu i skroz pogubio konce, što je dovelo do toga da domaćin bez većih problema preokrene rezultat i dobije meč!

Izabrane vesti

Najveće zasluge za potpuni zaokret utakmice idu na račun Vasilija Micića koji je ubacio 12 od ekipnih 26 poena u poslednjoj četvrtini, odnosno 12 od svojih 25 poena na utakmici. Pored toga što je realizovao osam od dvanaest šuteva iz igre, sa distance je pucao besprekornih 3/3, na šta je podelio još šest asistencija, uz tri skoka!

Briljantna 34 minuta srpskog asa i te kako treba da hrabri sve u Srbiji, jer će njegove minijature biti potrebne Orlovima u napadu na medalju u Manili! Nažalost, Marko Gudurić na drugoj strani nije imao ni blizu veče kao njegov saigrač iz reprezentacije pošto je za bezmalo 17 minuta imao šest asistencija, ali i sva četiri promašaja iz igre.

Miciću su najveća podrška bili Ilajdža Brajant i Vil Klajburn sa 21, odnosno 20 poena. Tibor Plajs je bio na skok do dabl-dabl uz 17 poena. Kod Fenera 23 poena Skotija Vilbekina, Najdžel Hejs je dugo bio najefikasniji sa 21 poenom, dok je Melih Mahmutoglu ubacio 12 poena. Njih trojica zajednički su šutirali 13/21 sa distance! 

Fenerbahče će imati za čim da žali posle večerašnje utakmice. Pred sam kraj treće deonice bilo je 11 razlike, a pre nego što je Micić upao u šuterski trans bilo je i devet razlike za goste koji su deonicu završili sa samo 13 poena, dakle jednim više od onoga što je srpski as sam ubacio! I ne samo to, Fener je gotovo 30 minuta apsolutno kontrolisao rezultat, bio živ i do 89:89 posle trojke Meliha Mahmutoglua, ali je od tada do kraja susreta postojao samo jedan tim.

Efes je serijom 8:2 definitivno prelomio meč i slavio po drugi put i mogao bi pred svojom publikom u petak da obezbedi plasman u finale.

TURSKO PRVENSTVO - POLUFINALE

Sreda:

Anadolu Efes - Fenerbahče 97:91 (2-1 u seriji)

/Micić 25 - Vilbekin 23/

Četvrtak:

19.00: (2,10) Karšijaka (15,0) Turk Telekom (1,90) (1-1 u seriji)



tagovi

Vasilije MicićAnadolu EfesKK FenerbahčeMarko Gudurić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara