Golden Stejtova proslava (©AFP)
Golden Stejtova proslava (©AFP)

Golden Stejt pobedom zalio kraljevsko prstenje od 16 karata! Lebron ima svoj cilj - preteći Karima

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.10.22. | 08:41

Stef Kari ubacio 33 poena u pobedi od 123:109

Megazvezdama NBA lige biće potrebna još koja nedelja da uđu u pravi ritam, ali u San Francisku svečarska atmosfera. Igrači Golden Stejt Voriorsa konačno su dobili šampionsko prstenje zasluženo osvajanjem četvrte titule u poslednjih osam sezona. I potom ga zalili pobedom nad Los Anđeles Lejkersima od 123:109 uz 33 poena Stefa Karija.

Na drugoj strani, Lebron Džejms je bio na pragu tripl-dabla, pošto je meč završio sa 31 poenom, 14 skokova i osam asistencija, mada se na trenutke činilo i da ponekad “siluje” loptu što će njegovi protivnici opisati i kao sebičnu poteru za rekordom Karima Abdula Džabara.

Izabrane vesti

Legendarni centar Lejkersa je, naime, već više od 30 godina na prvom mestu večne liste najboljih strelaca NBA lige sa 38.387 poenom. Džejms je u sezonu u kojoj će proslaviti 38. rođendan ušao sa zadatkom da nadoknadi 1.326 poena minusa i Karima skine sa trona. Sada je na minus 1.295.

To je ipak indivudalna trka, a košarkaška je timski sport i u tome je Golden Stejt bolji. O tome svedoči i to prstenje na rukama, otprilike 16 karata žutih i belih dijamanata da predstavljaju 16 pobeda Voriorsa u prošlosezonskom plej-ofu. I još mnogo simbolike za one koji vole da se kupaju u luksuzu. Od sedam karata žutog zlata da predstavlja sedam titule Golden Stejta, do 43 nabora kao uspomena na 43 poena Stefa Karija u četvrtoj utakmici finalne serije.

Na vrhu prstena i skriveni odeljak u kome se kriju svi trofeji koje je osvojio svaki od igrača ekipa. Tu je i prikaz Čejs centra, klupski moto “JustUs” i još mnogo toga…

Neko se zaista trudi oko nakita.

NBA LIGA

Utorak

Boston - Filadelfija 126:117

/Tejtum 35 - Harden 35/

Golden Stejt - LA Lejkers 123:109

/Kariu 33 – Džejms 31/


tagovi

Los Anđeles LejkersGolden Stejt VoriorsLebron DžejmsStef Kari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara