Foto Reuters
Foto Reuters

Gudurić nije više sa ekipom Memfisa

Vreme čitanja: 1min | ned. 13.12.20. | 10:50

Srpski reprezentativac samo formalno na spisku Grizlija

Srbija ima sedmoricu NBA igrača: Nikolu Jokića, Bogdana Bogdanovića, Nemanju Bjelicu, Bobana Marjanovića, Alena Smailagića, Alekseja Pokuševskog i Marka Gudurića. Ali, to je samo na papiru.

Izabrane vesti

"Iako ovo neće postati službeno sve dok sezona ne počne, Memfis ima 17 igrača pod ugovorom, a samo je 15 mesta, pa će, vrlo je verovatno da se odreknu Gudurića i Hezonju (nije još zvanično dobio otkaz). Nijedan od njih dvojice nije u trening kampu", napisao je u subotu kolumnista Atletika i nekadašnji potpredsednik Grizlija Džon Holindžer.

Potvrda je ubrzo stigla. Za razliku od ostalih nabrojanih koji su zaigrali za svoje timove u prvim danima predsezone, Gudurić je u protokolu prvog pripremnog meča Memfisa sa Minesotom (107:105) zaveden kao igrač koji nije sa ekipom.

Dakle, samo se čeka zvanična odluka da nije više član Memfisa, odnodno da li će ga Grizliji jednostrano osloboditi svih obaveza, naravno uz ček od 2.750.000 dolara, koliko mu pripada u predstojećoj sezoni prema ugovoru, ili će pokušati da ga trejduju, što u ovom trenutku zvuči manje verovatno.

Ranije ovog meseca provlačilo se u turskim i grčkim medijima da bi srpski reprezentativac mogao da se vrati u Evropi. Navodno, najzainteresovaniji su njegov bivši klub Fenerbahče i Olimpijakos. Ali, te glasine su brzo utihnule...


tagovi

Memfis GrizlisMarko Gudurić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara