Logo Evrokupa (©Shutterstock)
Logo Evrokupa (©Shutterstock)

Imamo sve parove Top 8 Evrokupa: Metropolitan na Gran Kanariju, ruski derbi Uniks – Lokomotiva

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.03.21. | 22:51

Budućnost i Monako, a Virtus na Huventud

To je to, sada imamo sve parove četvrtfinala Evrokupa. Partizana, eto, neće biti među najboljih osam, pa će Metropolitan u nokaut fazi igrati sa Gran Kanarijom.

Klub sa Kanarskih ostrva uspeo je da savlada prvoplasirani Uniks kojem ova utakmica nije imala rezultatski značaj, pa tako ni Andorin ubedljiv trijumf nad Mornarom kod kuće nije imao previše značaja jer dalje idu momci Porfirija Fisaka - 96:90 (31:17, 26:23, 21:18, 18.32).

Izabrane vesti

Za rasplet u Grupi H pred ovo kolo situacija je bila sledeća – Gran Kanarija ide dalje uz pobedu ili ako Andora izgubi s manje od deset poena posle četiri deonice. Zato domaći sastav nije omanuo, pa je na recku Andore odgovorio istom merom i zbog toga će u nastavku takmičenja na Metropolitan.

Konačni rezultat uopšte ne opisuje sve ono što se dešavalo više od 30 minuta. Jednostavno, domaći igrači bili su naoštreni kao sablje i sasekli su sve Uniksove napade u korenu. Na to su još izgledali gotovo savršeno u napadačkom delu, pa je tako rezultat već posle deset minuta glasio 31:17! Od tada Gran Kanarija je do poslednja dva minuta držao ubedljivu dvocifrenu razliku, sa maksimalna 24 poena viška u trećoj deonici i +20 na startu poslednje četvrtine. Ali, onda je umalo usledio potop...

Posle realizacije Aleksa Balcerovskog za 80:60, Uniks je počeo da igra sve bolje i da topi razliku, a najveća frka nastala je kada je posle trojke Meta Kostela za 89:73 na manje od tri minuta do isteka vremena napad domaćina potpuno stao. Gosti iz Kazanja nanizali su deset poena i doveli minus na samo šest poena (89:83), ali je spas doneo Ej Džej Sloter pogotkom s distance na 70 sekundi do kraja. Bio je to pogodak od kojeg Uniks nije mogao da se oporavi, mada ishod ovog susreta realno nije bio od važnosti timu Dimitrisa Priftisa.

Gran Kanarija je izdržala i zasluženo slavila. Sloter je bio najefikasniji igrač domaćina s 24 poena (4/9 za tri), dok su po 14 poena imali Džon Šurna i Met Kostelo. Balcerovski je dopisao 11 poena i šest skokova. Na drugoj strani Džamar Smit je postigao 32 poena (10/17 iz igre, 3/9 za tri), dok je Džordan Morgan bio na dabl-dablu sa 20 poena i 10 skokova! Džon Braun je dodao 10 poena i šest uhvaćenih lopti.

Što se ostalih parova tiče, jedini predstavnik Jadranske lige Budućnost ukrstiće koplja sa Monakom, dok će ruski derbi igrati Uniks i Lokomotiva Krasnodar. U poslednjem paru Virtus će dočekati Huventud. Četvrtfinala se igraju 23, 26. i 31. marta.

EVROKUP – TOP 16, 6. kolo

Sreda:

Lokomotiva – Trento 100:86

/Kuzminskas 26 – Vilijams 27/

Andora – Mornar 89:61

/Senglin 16 – Vranješ 13/

Partizan – Metropolitan 70:75

/Tomas 20 – E. Braun 18/

Gran Kanarija – Uniks Kazanj 96:90

/Sloter 24 – Smit 32/



tagovi

EvrokupGran KanarijaUNIKS KazanjKK Lokomotiva KubanjBudućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara