twitter©Denver Nuggets
twitter©Denver Nuggets

Jokić i Harden ponovo rame uz rame: Somborac igrač meseca na Zapadu, ispisao istoriju Denvera

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.04.21. | 00:34

Posle decembra, reprezentativac Srbije obeležio i mart

Ne prestaje da oduševljava košarkašku javnost širom sveta svojim partijama Nikola Jokić. Priznanja se nižu, a šanse 26-godišnjeg košarkaša Denver Nagetsa za osvajanje MVP titule nastavljaju da rastu. Jokić je posle briljantnih partija proglašen za igrača meseca zapadne konferencije u martu, na suprotnoj strani najbolji je bio Džejms Harden, prema mnogima njegov glavni protivnik u borbi za prestižno priznanje najkorisnijeg igrača u NBA.

Ekipa iz Kolorada je u martu upisala 11 pobeda i pretrpela tek tri poraza. Jasno, najveće zasluge za ovaj učinak idu na račun momka iz Sombora, koji je u tom periodu u proseku beležio neverovatnih 27,1 poen, 11,4 skoka i 8,4 asistencije po meču. Ne samo to, šutirao je sa 58,5 odsto uspešnosti iz igre (43,9 odsto za tri poena), kao i 82,7 odsto sa linije penala, a zajedno sa Lukom Dončićem je ušao i u odabrano društvo. Srbin i Slovenac su postali jedini igrači uz Lebrona Džejmsa, Lerija Birda i Majkla Džordana, koji su tokom jednog meseca uspeli da imaju prosek od bar 27 poena, po sedam skokova i asistencija, uz minimalno 50 odsto šuta iz igre i 40 odsto u pokušajima za tri poena. Nije bilo dileme da će laskava nagrada i po drugi put završiti u njegovim rukama.

Izabrane vesti

Jokić je bio šesti strelac Zapada u martu, peti najbolji skakač, a od njega je veći broj asistencija u proseku imao samo Dončić (8,7), ali na značajno manjem uzorku (10 utakmica). Postao je prvi igrač u istoriji Nagetsa koji se domogao pomenutog priznanja dva puta u jednoj sezoni, a uz njega su više puta nagradu za igrača meseca u dresu Denvera osvajali samo Karmelo Entoni i Aleks Ingliš.

04.00: (2,25) LA Klipers (12,5) Denver (1,80)

Na Istoku je najbolji bio Džejms Harden, koji je na 12 mečeva predvodio Bruklin do 11 pobeda, sa prosečnim učinkom od 27,9 poena, 11,5 asistencija i 9,8 skokova. Nijedan igrač nije proveo više minuta na parketu u martu od bivše zvezde Hjustona, a praktično se može reći i da je odbranio februarsku titulu, kada je takođe bio najbolji u konkurenciji igrača iz istočne konferencije. Prošlog meseca je postao i prvi igrač Netsa još od Vinsa Kartera i aprila 2007. godine, koji se domogao ovog priznanja.

Bruklin je prvi na tabeli Istoka (33-15), Denver se polako penje na lestvici zapadne konferencije, trenutno je peti (29-18) sa pobedom i utakmicom manje od LA Lejkersa. Utisak je da će se između Hardena i srpskog košarkaša do kraja voditi borba za MVP nagradu, kako je izvesno da će Džoel Embid imati manje od 80 odsto odigranih utakmica u regularnom delu sezone, što ga praktično isključuje iz ove trke.



tagovi

Nikola JokićDžejms Harden

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara