Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Jokić o najvažnijoj utakmici za Denver: Nema emocija, idemo da završimo ono što smo započeli

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.06.23. | 21:22

“Ovo je velika šansa za sve nas, svi to znaju. Refleksija toga je današnji trening na kojem su svi bili maksimalno fokusirani“, kaže srpski centar

Bliži se momenat istine, peta utakmica finala NBA lige i prva od tri moguće šanse za Denver da se okiti prvim šampionskim prstenom u istoriji franšize.

Nadaju se svi u redovima Nagetsa da će posao da završe već u petom susretu pred rasprodatom Bol Arenom, a Nikola Jokić ističe da je sve urađeno kako bi ekipa bila spremna za ono što sledi.

Izabrane vesti

“Ne verujem da će biti emotivno, verujem da ćemo biti fokusirani na to da završimo posao koji smo započeli. Biće to još jedna utakmica koju želimo da dobijemo“, rekao je Jokić.

A, kako idu pripreme za utakmicu?

“Spremamo se za utakmicu, kao što smo se spremali za prethodne četiri. Fokus je bio dobar na treningu, svi su se zalagali, svi su bili u treningu. Nismo se opustili što mi je najvažnije, jer ako se opustimo, to nije dobro“.

Denver je od početka plej-ofa demonstrirao odličnu igru u odbrani...

“Od prve utakmice vidite da bolje komuniciramo, da bolje čitamo situacije i akcije protivnika. Radimo mnogo na strani pomoći, rastemo iz utakmice u utakmicu, pa i u ovom finalu. To je jako bitan aspekt“.

Majkl Meloun je u svom obraćanju istakao da će njegov tim istrčati na parket kao da Denver gubi sa 1-3, a ne da vodi sa 3-1...

“Ovo je velika šansa za sve nas, svi to znaju. Refleksija toga je današnji trening na kojem su svi bili maksimalno fokusirani. Verujem da ćemo biti spremni za naredni meč, svi znaju šta treba da radimo i koje su uloge, dobro je što imamo stručni štab i igrače koji sve drže pod konac. Ovo su jako važne stvari za svaki tim, morate da imate dobru komunikaciju“.

Bivši saigrač Monte Moris je bio na tribinama u trećoj, a Geri Heris u četvrtoj utakmici, pa je Nikola imao mogućnost da ih vidi i proslave zajedno pobede...

“Sa Monteom sam igrao dugo i kada se Džamal (Mari) povredio napravili smo odličnu vezu na parketu. Znao sam ga dobro i van parketa, upoznao je i moju porodicu. On je super momak, jako dobar prijatelj, mogu sa njim da pričam o svemu“.

Trener Meloun je takođe rekao kako ima poseban odnos sa Jokićem...

“Nekoliko puta je bio moj gost u Srbiji, dolazio je čak i kada sam igrao za reprezentaciju... Moja cela porodica ga je upoznala i zajedno smo radili neke interesantne stvari. Osam godina se znamo, tokom tog vremena naš odnos je porastao, on je dobar čovek, dobar trener. Uvek dolazi kod nas u goste i to mi znači“, rekao je Jokić.

Peti meč igra se u noći između ponedeljka i utorka od 02.30 uz prenos na televiziji Arenasport.


tagovi

Nikola JokićNBA ligaDenver NagetsNBA finale

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara