Majk Cirbes (©Star Sport)
Majk Cirbes (©Star Sport)

Još jedno dobro poznato lice na treninzima Crvene zvezde

Vreme čitanja: 3min | uto. 31.08.21. | 08:17

Majk Cirbes tamo gde se najbolje oseća. Dejan Radonjić nastavio praksu uključivanja mladih snaga u rad, osvajač triple krune večeras igra i prvi pripremni meč

Šampionski pelcer Dejana Radonjića vratio je nadu da bi u predstojećim mesecima Crvena zvezda ponovo mogla da ima ozbiljniju ulogu u elitnom košarkaškom društvu, a za ostvarivanje tih, kao i već dobro poznatih ambicija u domaćim i regionalnim okvirima, trofejni stručnjak odlučio se za sastavljanje tima sa dobro poznatim licima.

Tako su crveno-belu opremu ponovo zadužili Nikola Kalinić, Luka Mitrović, Nejt Volters, dok je sa Nikolom Ivanovićem crnogorski stručnjak sarađivao tokom zajedničkog boravka u Budućnosti, pa su Ostin Holins i Eron Vajt jedina nova imena na njegovom radnom spisku. Ovih dana na treninzima u dvorani Aleksandar Nikolić je još jedan miljenik navijača i neko ko odlično zna kako je to igrati u Beogradu, Crvenoj zvezdi i pred punim tribinama - Majk Cirbes.

Izabrane vesti

Sreda, 20.00: (1,55) Stal Ostrov (14,5) Zjelona Gora (2,70)

Kako se može čuti, nemački centar je posle završenog posla u Šababu pitao šefa stručnog štaba Crvene zvezde da se uključi u rad sa ljudima koje odlično poznaje iz dva dosadašnja mandata. Radonjić mu je molbu uslišio iz više razloga. Prvo zbog svega što je Cirbes uradio za klub tokom tri godine boravka na Malom Kalemegdanu, te zato što je Crvenoj zvezdi potreban snažan centar za rad na treninzima s obzirom da se na tržištu još traži adekvatna petica. Na stranicama portala Mozzart Sport mogli ste da pročitate da je prva ideja još jedan potencijalni povratnik - Matijas Lesor. To je nekoliko dana kasnije potvrdio i Nebojša Čović tokom gostovanja na Prvoj televiziji, s tim što je prvi čovek kluba tokom poslednjih deset godina rekao i da su "još neki igrači na radaru".

Cirbesov boravak na treninzima može da posluži i kao potvrda kvalitetnog rada unutar tima, odnosno da se nekadašnji igrači rado vraćaju na mesto uspeha, makar i trenutno. Jer, to što Cirbes radi i trenira sa ekipom ne znači automatski i da će ostati. On želi da potraži formu iz dana kada je postao jedan od najboljih centara Evrope, a zatim okuša sreću u nekom drugom klubu. Ništa, naravno, nije unapred isključeno, ali tako trenutno stoje stvari. Cirbes se u Beogradu i Crvenoj zvezdi oseća odlično i smatra da je povukao najbolji potez što ponovo radi sa čovekom koji ga je isklesao do kvaliteta "petice" Makabija iz Tel Aviva.

Istovremeno, Dejan Radonjić nastavio je dugogodišnju praksu uključivanja mladih snaga u rad Crvene zvezde tokom pripreme. Narodski rečeno, da "osete" kako je to raditi u evroligaškim uslovima. Tim putem su, uostalom, prošli mnogi, od Marka Gudurića do Ognjena Dobrića... Tokom ovih letnjih priprema u rotaciji su bili talentovani momci kao što su Milutin Vujičić, Milutin Ostojić, Nikola Manojlović, dok su još tu Nemanja Popović iz FMP i Marko Gušić koji je prošlog leta potpisao profesionalni ugovor na četiri godine.

Dok pripreme ulaze u najozbiljniju fazu tri i po sedmice uoči premijere protiv Splita u Beogradu, Crvena zvezda će večeras odigrati prvu kontrolnu utakmicu protiv FMP iz Železnika. Bez Ognjena Dobrića koji se oporavlja od povrede i Nejta Voltersa koji stiže u sredu, Dejan Radonjić imaće na raspolaganju gotovo sve snage. Tu su i poslednje pojačanje Ostin Holins, te Nikola Ivanović koji se priključio timu posle odrađenih obaveza u pretkvalifikacijama za Mundobasket.

Sledeći rival je Mega u četvrtak, narednog utorka je rival Oradea, a zatim sledi turnir u Minhenu gde će Zvezda snage odmeriti s Panatinaikosom 11. septembra. Dan kasnije rival će, zavisno od rezultata, biti Bajern ili Virtus.



tagovi

Majk CirbesNemanja PopovićMarko GušićKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara