Još se čeka pomirenje (©Starsport)
Još se čeka pomirenje (©Starsport)

Još nema pomirenja Partizana i KLS: Ne vidimo izlaz, nemamo kvorum, pitajte njih što se nisu pojavili

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.04.23. | 13:40

“Svi imaju isti tretman i svačiji glas podjednako vredi”, kaže direktor KLS Aleksandar Grujin

Žreb za novi ciklus Superlige već je obavljen, večiti će po planu propustiti prvu fazu i rivale čekati tek od polufinala, osim ako… Pa, osim ako kao Partizan prošle sezone neko ne odluči da jednostavno – ne igra.

Jer iako su svima još sveža sećanja na mučne scene sa prošlogodišnje finalne serije ABA lige, posle koje su crno-beli odbili da nastupe u završnici domaćeg prvenstva, zvaničnih odluka, ne računamo tu finansijske kazne, još nema.

Izabrane vesti

Direktor Košarkaške lige Srbije Aleksandar Grujin u razgovoru sa novinarima posle žreba i sam priznaje – situacija izgleda bezizlazno.

Odluka Partizana je najmanje naštetila Partizanu, a najviše javnosti i ostalim klubovima iz Superlige. Disciplinski sudija doneo je maksimalne kazne, koje su naplaćene. Drugi deo koji se odnosi na odluke, a koje su u ingerenciji predsedništva, nisu donete. U predsedništvu ne postoji jedinstvo. Koja god odluka da je doneta – bila bi bolja od ovog trenutnog stanja”, rekao je Grujin.

Onda i detaljnije o toj podeli na crno i crveno-bele.

Došli smo u situaciju iz koje realno ne vidimo izlaz, ali morali bismo da ga pronađemo što pre. Imali smo donekle komunikaciju sa Partizanom koji se pojavljivao na sastancima, a onda kada je trebalo raspravljati o večitima obaran je kvorum, od Partizana, onda i od Zvezde. Kakve god odluke da donesemo, moraju da budu primenjive i da gledamo interes košarke”.

Da to neće biti nimalo lako govori i to što se niko iz Partizan Mozzart Beta nije pojavio na današnjem žrebu?

To je pitanje za njih. Svi imaju isti tretman i svačiji glas podjednako vredi. Niko nije na strani jednog ili drugog kluba. Zašto Partizan danas nije tu – pitajte njih. Probali smo juče da ih kontaktiramo da bi nam potvrdili dolazak, nisu se javljali. Drugi, koji takođe imaju takmičenja i obaveze poslali su svoje predstavnike, da li pomoćne trenere ili nekog drugog, ali došao je neko. I to pokazuju poštovanje prema takmičenju”, završio je Grujin.



tagovi

KLSKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara