Košarkaši Reala (© MN Press)
Košarkaši Reala (© MN Press)

Junaci Klasika: Verovali smo i kada su nas svi pljuvali

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.05.22. | 23:41

"Obožavam da igram u Srbiji koja ima bogatu košarkašku istoriju, imam prelepe uspomene", rekao je Fabijan Kozer

Bili su otpisani, malo ko je verovao da će i doći do završnog turnira u Beogradu, a sada je moćni Real Madrid u finalu i boriće se protiv Efesa za još jednu titulu prvaka Evrope. U fantastičnom okršaju protiv Barselone, slavio je tim Pabla Lasa.

Junak meča je bez ikakve dileme Fabijan Kozer. Strelac 18 poena.

Izabrane vesti

"Obožavam da igram u Srbiji koja ima bogatu košarkašku istoriju, imam prelepe uspomene. Sada ispisujemo nove stranice istorije. Ništa nam nije dato, morali smo da se borimo", rekao je Kozer.

Jedan od igrača koji je izazvao najviše pažnje je Adam Hanga, ne toliko zbog učinka na terenu već zbog činjenice da je nosio u karijeri dres Barselone, a sada je u taboru ljutog rivala.

"Bio sam četiri godine u Barseloni, bilo je prelepo, nosim lepe uspomene, ali to je sada prošlost. Igrač sam Real Madrida, cilj mi je da pomognem timu da pobedi i to smo večeras uspeli. Napravili smo veliki uspeh, ponosan sam na tim. Srećan sam", rekao je Hanga.

Kakav je bio plan protiv Barselone?

"Plan je bio lak. Samo da verujemo jedni u druge. Izgubili smo pet puta od njih ove sezone, ali sada smo verovali da možemo da ih pobedimo, da se borimo i to se isplatilo".

Da li si očekivao da će te uopšte biti u Beogradi i još u finalu?

"Naravno. Očekivao sam da ćemo biti u finalu i kada su nas svi pljuvali i kada niko nije verovao u nas. Znao sam da možemo jer je ovo košarka, a mi smo dobar košarkaški tim".

Finale je protiv Efesa zakazano je za subotu od 19 časova.

"Očekujem poptuno drugačiju utakmicu. Barselona je izrazito taktički tim, Efes je drugačiji, zasnivaju igru na dva igrača, a svi znamo koju dvojicu. Nema šta da se kaže, igramo do kraja, borba i to je to".

Alberto Abalde je prokomentarisa činjenicu da je Efes ušao u finale šutem Vasilija Micića.

"Video sam samo poslednji šut, Vasa Micić je neverovatan. Očekujem vrlo tešku i zanimljivu utakmicu".


tagovi

KK Real MadridKK BarselonaEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara