Fakundo Kampaco (© Star Sprt)
Fakundo Kampaco (© Star Sprt)

Kampaco: Real je bio prioritet, u Zvezdi sam zbog Vildoze i strastvenih Srba

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.02.23. | 10:37

Argentinac za Izraelce otkrio šta se dešavalo posle odluke da napusti NBA ligu i vrati se u Evropu

Bliži se istek kazne Crvene zvezde i momenat kada će Fakundo Kampaco najzad zaigrati u Evroligi. Argentinac bez obzira na zabranu svuda putuje sa ekipom, pa je tako bio i u Tel Avivu gde je gledao fantastičan trijumf nad Makabijem. Očekivano, mediji u Izraelu su posebno bili zainteresovani da pričaju sa nekadašnjim NBA plejmejkerom koji je u intervjuu za "Sport5" pričao o odluci da dođe na Mali Kalemegdan iako je prioritet bio povratak u Španiju.

Kampaco je najbolje partije pružao u dresu Reala čiji je dres nosio šest sezona, a dva puta je pokorio Evropu sa Kraljevićima. Sjajna izdanja su otvorila vrata NBA ligi, ali nikada nije dobio adekvatnu priliku u Denveru i Dalasu pa je krajem prošle godine odlučio da se vrati u Evropu. Svi su hteli Argentinca‚ a na iznenađenje svih došao je u Crvenu zvezdu.

Izabrane vesti

"Moj prioritet je bio dolazak u Real Madrid, pregovarali smo i nismo uspeli, ali to ne znači ništa. Zahvalan sam im što su mi već dali šansu da igram u Evroligi, dozvolili su mi da pređem u NBA. Dosta su mi pomogli, bili su za mene, samo se nismo dogovorili", kazao je Fakundo Kampaco.

Pošto se nije vratio u Madrid, red je bio da pronađe novu sredInu. Izbor je pao na Beograd, a jedan od razloga je Luka Vildoza.

"Nisam oklevao, igrao sam već sa njim, dobar je prijatelj… Znamo se još od kada smo bili deca, igrali smo i za reprezentaciju, tako da nisam zaista oklevao. To što je u Zvezdi je jedan od razloga što sam došao. Ovo je tim sa dosta istorije i sa ludim navijačima protiv kojih sam uživao ranije da igram. Srpski narod je sličan argentinskom po strasti, i to je bo jedan od razloga dolaska u Zvezdu. Zbog strasti koju unose u košarku".

Najveći problem Kampacovog dolaska u Zvezdu je činjenica da je klub kažnjen i Argentinac će tek zaigrati početkom marta. Tačnije u Minhenu protiv Bajerna.

"Činjenica da ne igram Evroligu mi više ne smeta. Ja to ne kontrolišem i nije u mojim rukama, tako da snagu čuvam za treninge i da se što bolje spremim za dan kada ću igrati. Ne mogu da dočekam taj 2. mart".

U NBA ligi je Kampaco igrao u Denveru i Dalasu, ali osim prve sezone, imao je limitiranu minutažu što ga je nateralo da se vrati na Stari kontinent.

"Drugačija je košarka, teško je. Svi igraju agresivno u NBA ligi. Ne žalim što sam bio u Americi. Bilo je dobro iskustvo. Kada sam stigao mislio sam da nikoga ne zanima regularna sezona. To je laž. Svi žele da igraju".

Nije mogao da se završi razgovor sa Argentincem, a da se ne spomene fudbal i uspeh tamošnje reprezentacija na Mundijalu.

"Prošla su tri meseca od najsrećnijeg dana u mom životu. To je bila velika stvar za nas Argentince. Čekali smo tu titulu još od Maradone. Toliko smo to želeli i zbog Mesija i zbog čitave ekipe. Mi smo država koja se uvek bori za sve, nismo najbogatiji, nismo ni najviši, možda nismo atletski superiorni, ali imamo strast i uvek ćemo se boriti. Mislim da je tu najveća sličnost sa Srbijom, isto to osećam u Beogradu", dodao je Kampaco.


tagovi

KK Crvena zvezdaFakundo Kampaco

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara