Kandidati za F4, ovo nije počelo kako treba... Buđenje pod hitno

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.10.23. | 23:41

Daleko od toga da je bilo šta izgubljeno, ali...

Ulaganja nikad veća u istoriji srpskog sporta, ambicije u skladu sa istim - najviše; rezultati, najblaže rečeno - slabi.

Partizan Mozzart Bet i Crvena zvezda veoma su loše ušli u novu sezonu Evrolige i nakon uvodne četiri runde imaju istovetan učinak: 1-3. Ono što takođe povezuje Večite jeste i taj jedan trijumf, protiv Asvela, mnogi će košarkaški stručnjaci reći: najslabijeg tima lige. Sve ostalo porazi. Ako ćemo zbirno, učinak 2-6. Svakako ispod očekivanja. 

Izabrane vesti

Kada se crta podvuče ispod ova četiri kola, tabela kaže da lošiji učinak od beogradskih rivala imaju samo pomenuti Asvel i nemačka Alba. Ta dva tima nemaju nijednu pobedu.

Prošle sezone Nebojša Čović je u jednom trenutku - bolje reći kad su ostale samo teoretske šanse za plasman među osam - da se na Malom Kalemegdanu ’nikada nisu palili’ da mogu do četvrtfinala Evrolige. Ove jeseni potpuno druga pesma iz tabora regionalnih viceprvaka i jasna i glasna najava napada na fajnal for.

Dakle, čak i korak više od tog četvrtfinala koje nije bilo projektovano proletos.

Imajući to u vidu, moraće crveno-beli što pre da zbiju redove, da se skockaju i počnu da dobijaju u serijama. Jer ukoliko bi se ponovio prošlosezonski start (bilo je 1-6 pre nego što će Duško Ivanović doći da vadi kestenje iz vatre), moglo bi to skupo da staje Zvezdu.

Razumljivo i očekivano, Ivanović i ljudi iz kluba traže strpljenje. I to je u redu. Ekipa je radikalno izmenjena. Međutim pobednički melem moraće što pre na ove uvodne rane. Možda čak najpre zbog samog ambijenta u timu i oko kluba, pa onda i zbog situacije na tabeli.

Uostalom, nije isto napasti F4 iz plej ina, ili kao direktan učesnik četvrtfinala. A sa startom iz prethodne sezone teško da i jedni i drugi mogu do neke od prvih šest pozicija.

Apsolutno sve što važi za Crvenu zvezdu, važi i za Partizan. Ostoja Mijailović ne krije da je želja fajnal for, što je jasno i po konfiguraciji tima i po onome koliko je u isti uloženo, pa ako hoćete i po tradiciji, svemu što crno-beli predstavljaju u evropskoj košarci. Korak više u odnosu na prošlu sezonu nekako mu dođe i kao prirodan sled u razvoju kluba i projekta koji koji bi za konačan cilj trebalo da ima možda čak i povratak na evropski tron.   

Saberi-oduzmi, i jedni i drugi su u delikatnoj situaciji. Ne samo zbog 1-3. Ništa time nije izgubljeno. No imajući u vidu da je u narednoj rundi večiti derbi...

U redove poraženog bi već mogla da se uveče opasna panika.

Jedno je sigurno - pred nama su burni košarkaški dani. Počev od uobičajenog medijskog ’zagrevanja’ za novi okršaj najvećih rivala, čini se jedan od najvažnijih poslednjih godina.

PARTIZAN

1. kolo

Makabi - Partizan Mozzart Bet 96:81

2. kolo

Asvel - Partizan Mozzart Bet 62:88

3. kolo

Partizan Mozzart Bet - Barselona 83:92

4. kolo

Olimpijakos - Partizan Mozzart Bet 98:94

5. kolo

Partizan Mozzart Bet - Crvena zvezda (četvrtak, 26. oktobar)

Novembar

Baskonija - Partizan Mozzart Bet

Partizan Mozzart Bet - Fenerbahče

Bajern Minhen - Partizan Mozzart Bet

Partizan Mozzart Bet - Alba

Anadolu Efes - Partizan Mozzart Bet

Partizan Mozzart Bet - Panatinaikos

CRVENA ZVEZDA

1. kolo

Crvena zvezda - Asvel 94:73

2. kolo

Žalgiris - Crvena zvezda 79:74

3. kolo

Crvena zvezda - Monako 76:82

4. kolo

Virtus - Crvena zvezda 85:79

5. kolo

Partizan Mozzart Bet - Crvena zvezda (četvrtak, 26. oktobar)

Novembar

Crvena zvezda - Bajern Minhen

Barselona - Crvena zvezda

Crvena zvezda - Fenerbahče

Olimpijakos - Crvena zvezda

Crvena zvezda - Olimpija Milano

Crvena zvezda - Anadolu Efes



tagovi

Evroliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara