Zlatibor (©MN Press)
Zlatibor (©MN Press)

KLS: Zlatiboru titula, Spartak izborio ABA 2

Vreme čitanja: 1min | čet. 20.04.23. | 00:14

Subotičani napravili iznenađenje

Titula ostaje u Čajetini! Košarkaši Zlatibora drugu sezonu zaredom osvojili su prvo mesto u Košarkaškoj ligi Srbije.

Ekipa koju s klupe predvodi Strajin Nedović je u poslednjem, 30. kolu šampionata, na svom terenu savladala Čačak 94 i odbranila trofej koji je osvojila pre godinu dana – 88:71.

Izabrane vesti

Pred gotovo punom dvoranom u Čajetini Zlatibor je rutinski izašao na kraj sa Čačanima, koji su priključak držali samo tokom prve četvrtine. Razlika je na kraju mogla da bude i ubedljivija, ali su šansu u poslednjem delu utakmice dobili igrači sa manjom minutažom.

Brano Đukanović sa 14 poena je predvodio Zlatibor do pobede.

Najveće iznenađenje sezone napravili su košarkaši Spartaka, koji su mimo svih prognoza osvojili drugo mesto i time vizirali karte za ABA 2.

Poslednja utakmica u Subotici je rešavala pitanje ko će biti drugi, a Spartak nije dozvolio ni mrvu sumnji, već je razneo Metalac na sitne komade – 121:66.

Briljirao je na terenu Filip Barna, koji je postigao 32 poena za Spartak, a pratili su ga Miloš Milisavljević sa 21 i Aleksandar Sokolović sa 15.

Kada je Superliga Srbije u pitanju, sada su poznati sastavi obe grupe. U prvoj će igrati FMP, OKK Beograd, Zlatibor i Spartak, a u drugoj Mega, Metalac, Vojvodina i Borac Mozzart.


tagovi

KLSKK Zlatibor ČajetinaKK Spartak Subotica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara