Nikola Jokić (© AFP)
Nikola Jokić (© AFP)

Kondicioni trener Denvera otkriva Jokićevu, ali jednu tajnu čuva

Vreme čitanja: 3min | pon. 12.06.23. | 17:53

"Najvredniji je, ubedljivo najviše radi od svih", priča član stručnog štaba Nagetsa i pominje proteinske šejkove kao presudne za oporavak ekipe

Nije atleta, ne može da potrči, a još manje da skoči. Ovo su opisi Nikole Jokića u godinama kad su mediji u Sjedinjenim Američkim Državama pokušavali da mu pronađu mane. Kako je vreme odmicalo, Srbin je svima zapušio usta, na terenu je pokazao da niko ne igra košarku kao on. Da mu nije ni potrebno da skače visoko, da ne mora da pretrči svakoga na parketu, međutim, sada čovek koji je u svlačioni Denvera detaljnije otkriva kakav je Nikola Jokić i zbog čega već godinama igra na visokom nivou.

Izabrane vesti

"Najvredniji je, ubedljivo najviše radi od svih", počinje Klaus Antunes de Souza, jedan od dvojice kondicionih trenera u stručnom štabu Denvera.

U razgovoru za prestižnu Marku istekao je da je Somborac oličenje profesionalnog sportiste.

"Njegova disciplina je neverovatna. On je definicija profesionalca. Svestan je limita, zna šta mu je potrebno da svoj um i telo dovede do najveći mogući nivo za najbitnije izazove, to radi iz dana u dan".

Upitan je da li je upoznat kako Nikola Jokić provodi leto kada traje pauza u NBA ligi.

"Vredno radi i kada je kod kuće, neverovatan je. Radi tokom čitave godine, shvatio je koliko je to bitno i na kraju krajeva njegova izdanja govore u prilog tome."

Denver iz sezone u sezonu napreduje, a sada je na korak do ispunjenja najvećeg cilja.

"Svi u timu smo kao familija. Stvorili smo konekciju, jer svi imamo isti cilj. Posećujemo jedni druge kada smo na odmoru, idemo zajedno u restorane. Stalno smo zajedno. Imamo i ustaljenu rutinu u radu koja nam je donela uspeh i ne odstupamo od te rutine".

Upitao je novinar Marke da li je istina da u Denveru imaju specijalne šejkove koje igrači dobijaju posle mečeva?

"To je tajna, ha-ha-ha. To su uglavnom proteinski šejkovi sa što više zdravih sastojaka. Obično su spremni odmah posle utakmica, da igrači posle napora momentalno krenu sa oporavkom".

Da li možete da nam otkrijete recept?

"To je najstroža klupska tajna"

Možda je sad vreme da šejk zamenite šampanjcem?

"Možda. Videćemo. Moramo da idemo iz dana u dan. Igramo sa mentalitetom da imamo još mnogo mečeva pred nama, a ne samo jedan koji moramo da pobedimo."

Posle dominantne pobede protiv Los Anđeles Lejkersa u finalu Zapada, timu iz Kolorada preostaje da savlada Majami samo još samo jednom u velikom finalu kako bi prvi put u istoriji kluba postao šampion NBA lige.

"Bilo je komplikovano posle pobede nad Lejkersima, jer nismo imali utakmice. Glavni cilj nam je bio da održimo ritam i formu, a to je bilo zahtevno, međutim, kao što sam rekao, svi se ponašaju profesionalno. Svaki dan smo radili na nekom aspektu kako bismo što bolje dočekali finale. Sada smo na korak od cilja, svesni koliko moramo napora da uložimo da napravimo i taj poslednji korak."

Majami je pokazao da je mentalno jak tim. Uostalom tek drugi put u istoriji NBA lige je osmoplasirani tim sa Istoka došao do finala. Nekada su to bili Njujork Niksi, a sada Hit. Čini se da će im se sudbine do kraja poklopiti pošto je tadašnji tim Niksa izgubio 1:4 od San Antonio Sparsa. Sada su Denver Nagetsi pokazao da su neuporedivo kvalitetniji.

"Nikada se ne predaju. To je čar te ekipe, neverovatna mentalna snaga. Pokazali su to svaki put do sada tokom plej-ofa", završava kondicioni trener Denvera razgovor.

Peta utakmica finala i prilika da Denver postane šampion na programu je u noći između ponedeljka i utorka u 02.30.


tagovi

Nikola JokićNBA ligaDenver NagetsMajami Hit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara