(Shutterstock)
(Shutterstock)

Korona neće zaustaviti Evroligu: Prekid otpisan, smanjuje se broj dana u karantinu

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.01.22. | 13:48

Članovi klubova sa pozitivnim nalazima na Kovid 19 mogli bi da provedu u izolaciji samo nedelju dana

Taman se situacija u sportu popravila, publika se vratila na tribine, sve manje se pričalo o izostancima igrača zbog virusa korona, a onda je došao novi talas. Košarkaške lige poput grčke i italijanske su pritisnule pauzu, pa se spekulisalo da bi to mogla da uradi i Evroliga, posebno jer su se u prethodnoj rundi odigrale samo četiri od devet utakmica. Danas je održan i sastanak putem video linka kako bi se pronašlo rešenje. Predloženo je smanjivanje broja dana provedenih u karantinu za igrače i trener sa pozitivnim testom, a o najavljivanoj pauzi se nije govorilo, prenosi urednik Eurohoopsa Aris Barkas.

Kako se navodi, sutra će se na novom sastanku upravnog odbora izvršiti glasanje, kako bi se potvrdila odluka o skraćivanju perioda koji zaraženi moraju da provedu van tima. Dosad je trajao 14 dana, a mogao bi da bude i prepolovljen. Nije još precizno određeno, ali bi timovi pozitivne igrače, pod uslovom da sve prođe kako treba sa njihovim zdravljem, mogli da vrate u pogon posle sedam do 10 provedenih dana u izolaciji. Konačan odluka o broju dana biće doneta sutra.

Izabrane vesti

Barkas takođe navodi da prekid sezone nikada nije bio opcija, ali i da o trajanju karantina nije doneta konačna odluka jer se zdravstveni i bezbednosni protokoli razlikuju od države do države. Neće ipak biti jednostavno pronaći idealno rešenje, ali je jasno da Evroliga ne razmatra pauziranje sezone, već da pokušava na druge načine da omogući timovima da igraju. Prvi je takav potez povukla NBA liga, koja je svela period u Kovid protokolima na svega šest dana.

Korona je proteklih sedmica “pokosila“ nekoliko klubova u Evroligi – Real Madrid, Olimpijakos, Panatinaikos, Asvel, Olimpiju Milano... Crvena zvezda je dobila prvi pozitivni slučaj u Nikoli Kaliniću uoči gostovanja Splitu u Jadranskoj ligi. Kako stvari stoje, dočekaće bez najboljeg igrača ekipu Fenerbahčea u 19. kolu elitnog takmičenja (četvrtak, 19.00).



tagovi

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara