Lebron i Broni Džejms (©AFP)
Lebron i Broni Džejms (©AFP)

Lebron otkrio, igraće još makar tri sezone: Završiću karijeru sa sinom

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.02.22. | 17:52

Broni Džejms bi u NBA mogao da stigne na leto 2024. godine

Za Kralja su godine samo broj. Lebron Džejms igra 19. sezonu u NBA ligi na MVP nivou. Večeras će kao kapiten predvoditi ekipu na Ol staru, pred koji beleži 29,1 poena, 7,9 skokova i 6,5 asistencija po meču. Gotovo da nije usporio ni u 38. godini, a kako mogao bi da zagazi i u petu deceniju na parketima najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja na svetu. Kako je otkrio za Atletik, planira da poslednju sezonu odigra sa sinom Bronijem, a izvesno je da se to neće desiti pre 2024. godine.

Dakle, ko god bude izabrao Bronija na draftu, dobiće i pojačanje u vidu jednog od najvećih košarkaša svih remena.

Izabrane vesti

"Poslednju sezonu ću odigrati sa sinom. Gde god bude bio, tu ću biti i ja. Učiniću sve što je potrebno da igram sa njim makar jednu godinu. Novac neće biti bitan", rekao je Džejms.

Košarkaš Lejkersa je jedan od retkih koji su preskočili koledž i odmah posle srednje škole izašli na draft. Odabrao je kao prvi pik 2003. godine od strane Klivelend Kavalirsa, a dosad je osvojio četiri titule, svaki put bio MVP finala, a isto toliko puta (doduše samo dva puta u šampionskim sezonama) bio je i najkorisniji igrač lige. Pre nešto više od nedelju dana postao je igrač sa najviše poena u istoriji lige kada se računa učinak u regularnoj sezoni i doigravanju.

Broni ima 17 godina i trenutno je član košarkaškog tima Sijere Kenjon iz Čestvurta u Kaliforniji. Kao frešmen nije imao impozantne brojke, beležio je 4,1 poen i provodio 15 minuta na parketu u proseku, ali je bio jedini igrač koji je odigrao svaki meč za Sijera Kenjon. Naredne godine je pokidao meniskus, pa je morao i na opreaciju.

Prema NBA pravilima, na draft će moći da izađe tek 2024. godine, kada će Lebron dobro zagaziti u 40. godinu.

Takođe, nije otpisao mogućnost povrataka u Klivlend u kojem je počeo profesionalnu karijeru i doneo mu titulu u drugom mandatu pre šest godina.

"Nisam zatvorio vrata ka toj mogućnosti", kratko je rekao Džejms.


tagovi

Lebron Džejms

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara