Nikola Jokić (AFP)
Nikola Jokić (AFP)

Lepo kaže Čarls Barkli... Amerika bruji o čoveku kojem se podsmevaju zbog Jokića

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.05.23. | 00:21

Reč je o nekadašnjem NBA igraču i aktuelnom konsultatu ESPN-a Marku Džeksonu

Iako igre u plej-ofu to ne pokazuju, Džoel Embid je zaslužio MVP priznanje ove sezone. Tako je smatrala većina eminentnih stručnjaka. Doduše, o tome i dalje može da se polemiše, diskutuje i debatuje, ali ko god je stavio Kamerunca ispred Nikole Jokića ili obrnuto u MVP glasanju imao je argumente i nije ugrozio svoj profesionalni status.

Ima onih koji to jesu učinili. Pardon, jedan čovek čije je mišljenje igralo ulogu u MVP glasanju smatrao je da za Jokića nema mesta ni na prvih pet pozicija u MVP trci, pa je tako odlučio da od prvog do petog mesta pozicionira Embida, Janisa Adetokunba, Džejsona Tejtuma, Šeja Gildžsa Aleksandera te Donovana Mičela. A ta preterana hrabrost, ludost ili drskost (šta god da je u pitanju) mogla bi tog čoveka ozbiljno da košta kredibilnosti stavova koje je iznosio i koje će iznositi. Reč je o nekadašnjem NBA igraču i aktuelnom konsultatntu ESPN-a Marku Džeksonu o kojem večeras bruji većina američkih medija specijalizovanih za NBA ligu.

Izabrane vesti

Naime, 99 od 100 glasača je očekivano uzelo u obzir Jokića samo se Džekson napravio pametan i od večeras, otkako je obelodanjeno da je on preskočio somborskog centra, javno postao predmet podsmeha.


Jokić koji je tokom ligaškog dela sezone prosečno beležio 24,5 poena, 11,8 skokova i 9,8 asistencija, dodatno je pojačao u plej-ofu gde posle serije sa Minesotom (4:1) i vođstva 3:2 protiv Finiks Sansa u proseku postiže 30,6 poena, uz 13,1 skok i 9,5 asistencija i na pragu je finala zapadne konferencije.

Lepo reče Čarls Barkli pre nekoliko dana kada se saznalo da je jedan glasač izostavio Jokića: "Takvim ljudima treba zabraniti da glasaju... On je prokleti idiot."


Dodaćemo samo da je Mark Džekson draftovan 1987. godine kao 18. pik i da je osim Njujork Niksa, LA Klipersa, Indijane, Toronta, Jute i Hjustona i sam bio član Denvera u sezoni 1996/97. Bio je kvalitetan plejmejker, čak i All-Star 1989, godinu dana nakon što je zavredio zvanje za najboljeg rukija sezone. Ali i mnogo veće "face" ispale bi u najmanju ruku smešne da su uradile isto što i Džekson. A Jokić bi večeras u Arizoni gde njegov Denver ima meč loptu protiv Finiksa mogao dodatno Džeksonu da natrlja na nos nepromišljeno deljenje glasova.



tagovi

Nikola JokićDenver NagetsČarls Barkli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara