Luka Dončić (©AFP)
Luka Dončić (©AFP)

LUUUKAAA!!! Gospodin Pobeda ugasio Boston uz zvuk sirene (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.11.21. | 03:51

Trojka preko ruke iz koraka unazad - to može samo Luka Dončić

Odavno je postalo normalno da Luka Dončić pogađa svaki put kada je potrebno da se preuzme odgovornost uz zvuk sirene ili u završnim trenucima utakmica, ali slovenačka superzvezda kao da traži nove načine da učini situacije interesantnijim, izazovnijim pre svega sebi, a onda i da bez daha ostavi ceo košarkaški svet! Slobodno možemo da konstatujemo da mu zastrašujuće dobro ide.

Luka Dončić je trojkom uz zvuk sirene iz koraka unazad ugasio Boston Seltiksa za konačnih 107:104 (29:15, 28:25, 22:32, 28:32)!

Izabrane vesti

Ništa nije nemoguće kada u svom timu imate Luku Dončića. Uzeo je Džejson Kid poslednji tajm-aut na 16,6 sekundi pre kraja kako bi nacrtao poslednji napad na utakmici i pustio Dončića da odradi ono njegovo, a on je to učinio sa stilom. Malo ko bi zaista imao petlju da u takvom momentu utakmice izvede ono što je Luka napravio neposredno pre poslednjeg zvuka sirene, ali istinskim pobednicima i divovima ove igre ništa nije neizvodljivo.

Pokušao je sve što je bilo u njegovoj moći Džoš Ričardson kako bi zaustavio jednog od najboljih košarkaša današnjice, pravovremeno izabrao momenat da mu skoči na blokadu ili bar zatvori pogled ka košu, ali svojevremeno prvi igrač Evrolige jednostavno je toliko dobar da je i ovu situaciju rešio bez ikakvih problema. Dvorana u Dalasu je eksplodirala od sreće...

Dalas je umalo nezasluženo ispustio pobedu iz ruku. Vodili su Mavsi od prvog, pa gotovo sve do poslednjeg minuta utakmice, imali prednost i od 19 poena u završnici prvog poluvremena, ali se umalo sve okrenulo naglavačke za domaćina iz Teksasa. Boston je ozbiljno pritiskao rivala i malo, pomalo krckao prednost čekajući pravi trenutak da izvrši poslednju ofanzivu i uzme pobedu.

Posle realizacije Kristapsa Porzingisa za 102:99 na ulazu u poslednja tri minuta utakmice Robert Vilijams je pogodio dva slobodna bacanja posle faula Džejlena Bransona, da bi Dončićeva greška dovela do lakih poena Markusa Smarta posle krađe Džejsona Tejtuma. Boston je za manje od minuta uspeo da stigne do vođstva od dva poena (104:102) i ima utakmicu u svojim rukama. Tako nije mislio Porzingis pošto je zakucavanjem na minut i po do kraja uneo dramatičnu notu u meč. Naređali su se promašaji na obe strane pre nego što je Luka Dončić odlučio da kaže “dosta“ i razbije Bostonovu iluziju o pobedi.

Luka je na parketu proveo 35 poena i za to vreme ubacio 33 poena, uz 12/21 iz igre i 5/10 za tri. Imao je još devet skokova i pet asistencija, ali i čak šest izgubljenih lopti, uključujući i onu koja je mogla skupo da košta Dalas. Ali za istu i praktično svih šest na utakmici iskupio se jednom trojkom, onom najvažnijom... Porzingis je imao takođe bitnu ulogu u ovoj pobedi, a na 21 poen dopisao je sedam uhvaćenih lopti, dok je Branson imao 13 poena i po pet skokova i proigravanja. Boban Marjanović je posle odlične role protiv San Antonija ovaj meč odgledao na klupi za rezerve. Tejtum je predvodio Boston sa 32 poena (12/19 iz igre) uz šest trojki iz osam pokušaja, te 11 skokova. Vilijamsovih 16 i Horfordovih 14 poena nije na kraju previše značilo, kao ni 20 poena od Denisa Šredera.


NBA - REZULTATI

Denver – Hjuston 95:94

/Jokić 28 – Tajs 18/

Majami – Juta 118:115

/Hiro 30 - Mičel 37/

Čikago - Filadelfija 105:114

/Lavin 32 - Embid 30/

Dalas - Boston 107:104

/Dončić 33 - Tejtum 32/

Finiks - Atlanta 121:117

/Buker 38 – Jang 31/

Portland - LA Lejkers 105:90

/Lilard 25 - Monk 13/



tagovi

Dalas MaveriksBoston SeltiksLuka DončićNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara