Majami još jednom odbranio domaći teren, prva meč lopta za finale konferencije u Njujorku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.05.23. | 04:30

Batler uz rame Džordanu, Šeku, Durantu, Brajantu, Lebronu...

Majami je po drugi put uspeo da odbrani domaći teren u plej-of seriji protiv Njujorka, čime je napravio ogroman korak ka plasmanu u finale Istočne konferencije - 109:101. Brejk napravljen u prvoj utakmici, u Medison Skver Gardenu i dalje pravi raziliku u korist Hita. Tako će za nepunih 48 sati četa Erika Spolstre imati prvu meč loptu za prolaz među četiri najbolja NBA tima ove sezone. Taj meč na programu je u Njujorku.

Maltene od početka do kraja susreta Majami je sve držao pod kontrolom. Imao više skokova, više asistencija, bio bolji u šutu sa distance. Niksi su u egalu bili samo tokom prve četvrtine, tokom koje su imali i jedina dva vođstva od jednog poena.

Izabrane vesti

Prvu ozbiljniju razliku domaćin je napravio u uvodnim minutima druge deonice, kada je napravio seriju 10:2 i poveo sa 40:32. Tokom iste Majami prvi put ima i dvocifrenu prednost, u isto vreme i najveću na ovom susretu - 56:45. Uspevali su Niksi do kraja u nekoliko navrata da se vrate, da spuste čak i na minus dva u jednom času (67:65), ali do preokreta nisu mogli. Kad god bi prišli - Hit je imao pravi odgovor.

Još jednu veoma dobru partiju pružio je Džimi Batler, ponajbolji igrač ekipe sa Floride. Meč je završio sa 27 poena, čime je postao tek šesti igrač u poslednje tri decenije kome je pošlo za rukom da na 10 vezanih plej-of utakmica ubaci 25+ poena. Pre njega to su uradili samo Majkl Džordan, Šakil O'Nil, Kobi Brajant, Lebron Džejms i Kevin Durant.

Batler na vrlo dobar košgeterski učinak dodao 10 skokova i šest asistencija, odnosno po dve ukradene lopte i rampe. Posebno atraktivne bile su te rampe...

Bem Adebajo takođe je upisao dabl-dabl, sa 23 poena i 13 skokova. Maks Strus dodao je 16, a Kajl Lauri i Kejleb Martin sa klupe 15, odnosno 10 koševa. Naš Nikola Jović odlukom trenera nije ulazio u igru.

Niksi su imali trojicu igrača sa 20 ili više poena, međutim svi ostali ozbiljno su podbacili. Posebno klupa, s koje jke došlo tek 10 poena, uz ukupan šut 4/13. Džejlen Branson bio je najefikasniji sa 32 poena, Džej Ar Baret ubacio 24, a Džulijus Rendl 20.



tagovi

NBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara