Vasilije Micić (©Mozzart Sport / Nikola Mikić)
Vasilije Micić (©Mozzart Sport / Nikola Mikić)

Micić: To što imamo sa Jokićem na "pet" je unikat; Dobro sam, moram da budem spreman za Evrobasket

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.09.22. | 22:17

“Pored toga što mu je (Pešiću) to omiljena reč ’trči, trči’, to je naš najproduktivniji napad, tako da ima logike što to traži. Opet, ubacili smo i nove sisteme koji će nam doprineti poboljšanju igre“, otkriva MVP Evrolige

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Praga)

Srbija je spremna za početak Evrobasketa i utakmicu sa Holandijom kojom otvara svoju kampanju za napad na evropsko zlato.

Izabrane vesti

Selektor Svetislav Pešić zna šta želi da vidi od svojih igrača ne samo u petak, već i tokom cele grupne faze, a od igrača stižu jasni signali da su maksimalno pripremljeni da na visoke zahteve iskusnog stručnjaka odgovore sigurnom igrom i pobedom.

Vasilije Micić je posle odrađenog treninga otkrio da se oseća dobro i da može da predvodi Srbiju na putu do prvog trijumfa.

“Dobro se osećam već nekoliko dana. Mislim, dobro... Taj zglob je takav kakav jeste, drago mi je da sam mogao da se oporavim već za Tursku. Moram da budem spreman za predstojeće utakmice, mislim da smo svi sa nekim manjim povredama uspeli da se spremimo maksimalno“, ne krije plejmejker Efesa.

Prvi je rival Holandija, postoji imperativ pobede...

“Istina. Kada se pogledaju imena reprezentacija sa kojima igramo u grupi, nisu to atraktivna imena, ali svi imaju mogućnost da imaju dobar dan, šutersko veče, što traži dodatnu ozbiljnost. Ova utakmica je idealna za nas, s obzirom da nam fali Milutinov, da možda i Rile (Dušan Ristić) dobije neke kvalitetne minute. Znamo svi da je ovo maksimalno teška utakmica, važno je da budemo spremni“.

Već u subotu od 17.30 rival je domaćin ove grupe – Češka. Karata za tu utakmicu odavno nema, O2 Arena biće dupke puna i primiće blizu 18.000 gledalaca.

“Oni su po imenima najozbiljnija imena u Pragu pored nas. Oni kod kuće igraju jako dobro, baš kao na primer Letonija i Poljska. Očekujemo da će dobiti dodatnu energiju od svoje publike, ali mi razmišljamo prvo o Holandiji, da odigramo maksimalno ozbiljno, da se oporavimo i spremimo za Češku“.

Ističe selektor Pešić da želi od svojih igrača da gleda bržu igru u tranziciji, da li je i koliko to moguće?

“Tu ne treba prevelika uigranost, to je više automatska kretnja, koja je u svim klubovima isto. S obzirom da gotovo na svim pozicijama imamo na neki način plejmejkera, to je za nas velika prednost jer može da kreira, pogotovo sa Jokićem na centru koji može da ’povuče’, to je verovatno unikat na prvenstvu“, priča Micić i dodaje:

“Pored toga što mu je (Pešiću) to omiljena reč ’trči, trči’, to je naš najproduktivniji napad, tako da ima logike što to traži. Opet, ubacili smo i nove sisteme koji će nam doprineti poboljšanju igre“.

Nemanja Nedović je istakao da je bio siguran da će se na vreme oporaviti za prvenstvo.

“Odluka je bila na selektoru da li ću da idem ili ne, izabrao je da idem i to je to. Sada sam tu sa ekipom, spremam se koliko god mogu da pomognem. Na 100 odsto sam“.

Iz Holandije su poručili da ih Srbija maksimalno inspiriše...

“Naš stručni štab nam je napravio dobar plan pripreme za utakmice, znamo tačno šta treba da radimo. Od prvog minuta treba da nametnemo svoj ritam, da pobeda ne dolazi u pitanje nijednog trenutka. Nadamo se najboljem“.



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeEvrobasket 2022Nemanja NedovićVasilije Micić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara