Sofoklis na zadatku u miks zoni Arene (Foto: Mozzart Sport)
Sofoklis na zadatku u miks zoni Arene (Foto: Mozzart Sport)

Najjači novinar na F4 u Beogradu - Sofoklis Skorcijanitis

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.05.22. | 17:10

"Teže je novinarstvo nego borba u reketu", uz smeh poručuje nekadašnji centar Crvene zvezde

Dan pre zvaničnog početka fajnal-fora u Beogradu, Arena je već prepuna medija, trenutno je više novinara od bilo koga drugog, ali jedan se izdvaja - po svemu. Bilo je u najmanju ruku čudno videti ni manje ni više nego Sofoklisa Skorcijanitisa koji šeta hodnicima najveće dvorane u Srbiji sa mikrofonom u ruci i novinarskom akreditacijom.

Izabrane vesti

"Uh, novinarski posao mi teže pada nego borba u reketu. Rekli su mi da ću biti analitičar i da ću samo da komentarišem utakmice, ali su mi na kvarno sada dali da radim intervjue", uz smeh priča Sofoklis za Mozzart Sport.

Nekadašnji šampion Evrope sa Makabijem radi za grčku televiziju, a kada su igrači Efesa krenuli da izlaze daju intervjue, malo ko se usudio da ne stane i ne porazgovara sa nekadašnjim najdominantnijim centrom Evrope.

"Antonis, moj dugogodišnji prijatelj radi na televiziji i predložio je da dođemo zajedno u Beograd da komentarišemo utakmice. S obzirom da nemam šta pametnije da radim, rado sam prihvatio. U Beogradu mi je uvek lepo, volim da gledam košarku, imam nekoliko prijatelja sa kojima ću se rado videti".

Među tim prijateljima su i pojedinci iz Crvene zvezde čiji je dres kratko nosio 2015. godine. Ipak, iako nije ostavio dubok trag u crveno-belom dresu, ne zaboravlja Beograd.

"Iako sam bio kratko, Zvezda je dobar klub, ne zaboravljam period proveden u Beogradu. U lepom sećanju su mi ostali saigrači, nadam se da ću pronaći vremena da se sa nekim čujem ili vidim, barem sa Brankom Lazićem, odličan momak, pravi kapiten".

Navijači širom Evrope najviše pamte popularnog Bejbi Šeka dok je igrao u Grčkoj, prvo za Olimpijakos, a posle i za Panatinaikos. Malo ko je bio u stanju tih godina da zaustavi snažnog centra.

"Zadovoljan sam karijerom, igrao sam za dobre timove, takmičio sam se protiv odlične konkurencije, tokom godina su stigli i neki trofeji, više od toga ne mogu da tražim".

Sofo u press centru (Foto: Mozzart Sport)Sofo u press centru (Foto: Mozzart Sport)


Ipak, sada je nekadašnjeg vicešampiona sveta (Japan, 2006.) je na timove koji su se plasirali na završni turnir u Beogradu. Tu su Real Madrid, Barselona, Efes, ali Sofo sa posebnom pažnjom prati Olimpijakos.

"Kada dođete u ovu fazu takmičenja, apsolutno je sve moguće. Bilo koji tim da osvoji titulu ne bi bilo iznenađenje. Pokazali su kvalitet tokom čitave sezone".

Ipak, Olimpijakos će imati ubedljivo najveću podršku.

"Uvek je prednost kada imate publiku koja navija za vas, znamo svi da navijačima Olimpijakosa nije teško da dođu na gostovanje, naročito u Beogradu gde znam vrlo dobro kako izgleda igrati. Očekujem sjajnu atmosferu i dobre utakmice".

Za kraj, nije želeo da se usudi da prognozoira pobednika

"Neozbiljno bi bilo da ja kažem ko će da pobedi. Jedan dobar dan dan može da prelomi sve, inspiracija igrača ili samo jedan pogođen šut. Zaista mislim da svako može da pobedi, a tu naravno spada i Olimpijakos koji ima šampionski kvalitet. Trener Barcokas je uradio dobar posao, skupio je ekipu koja može da se nadmeće sa svima", podvukao je Sofoklis.


tagovi

Sofoklis SkorcijanitisEvroligaFajnal for u Beogradu

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara