Nemanja Nedović (Foto: MN Press)
Nemanja Nedović (Foto: MN Press)

Nedović: Reprezentaciji sam na raspolaganju protiv Turske, posle Zadra ne treba paničiti

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.11.22. | 13:47

"Sa selektorom ću doneti odluku kada se vrate iz Velike Britanije", rekao je prvotimac Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde posle bolnog poraza od Zadra putuju u Istanbul, gde ih očekuje meč 7. kola Evrolige protiv Fenerbahčea (četvrtak, 18.00). Izabranike Vladimira Jovanovića čeka još jedan težak zadatak u sudaru sa istanbulskim timom koji sa učinkom 5-1 deli prvo mesto na tabeli elitnog takmičenja sa Monakom.

Nemanja Nedović je pred put u Tursku istakao da poraz u šestoj rundi ABA lige od Zadra nije uzdrmao ekipu.

Izabrane vesti

"Dobra je atmosfera, nije bilo ništa tragično na treninzima. Svesni smo kiksa koji nije smeo da se desi, ali šta je tu je. Početak je sezone, ima još da se igra. Popričali smo i fokusirali se na druge stvari", rekao je Nedović.

Crveno-beli će učiniti sve da se vrate na pravi put protiv čete Dimitrisa Itudisa, koja za vikend nije imala obaveze u turskom prvenstvu.

"Prirodna stvar je pokazati reakciju. Fener možda igra i najbolju košarku u sezoni, ali takav je raspored. Ne idem nam u korist od početka. Nema plakanja, idemo da se borimo za što bolji rezultat. Ja sam uvek za to da se ide na pobedu, ali videćemo".

Najbitnije je ipak da ekipa nastavi da raste.

"Jedna pobeda na strani bi nam značila, posebno protiv ovako jakog protivnika. Ali nećemo da se opterećujemo. Idemo da ispravimo greške koje smo pravili i pre utakmice sa Zadrom. Na tom susretu je došlo do kulminacije. Idemo da odigramo dobru utakmicu, ostanemo zajedno. Samo pozitivno razmišljanje može da nas izvuče iz ovog problema".

Poraz od Zadra podigao je nivo borbene gotovosti u redovima srpskog šampiona.

"Ne treba paničiti i menjati stvari drastično. Treba se pridržavati stvari i principa koje imamo od početka sezone. Dobro smo se spremili, fokus igrača je na većem nivou zbog kiksa. Čim stignemo u Istanbul imaćemo sastanak, kako bi se pripremili što bolje".

Nedović neće biti u prilici da pomogne reprezentaciji Srbije u duelu sa Velikom Britanijom (11. novembar, u Njukaslu), u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Postigao je dogovor sa selektorom Svetislavom Pešićem da preskoči predstojeći duel, jer je nedavno izašao iz povrede. Ipak, spreman je da priskoči u pomoć državnom timu protiv Turske (14. novembar, u Beogradu).

"Zamolio sam selektora da preskočim utakmicu protiv Velike Britanije i stavio se na raspolaganje za meč protiv Turske. Dogovor je da se čujemo kada se vrate iz Velike Britanije, pa ćemo zajedno odlučiti. Nisam još sto odsto spreman i svestan sam da je u reprezentaciji "cepanje" od početka, niko te ne pazi i tako treba da bude jer se igraju dve ključne utakmice. Osetio sam da nisam spreman za to i stavio se na raspolaganje za drugu utakmicu. Imaću više vremena da se pripremim, treniram, odigram utakmicu sa Fenerom i da se u boljem stanju nađem na raspolaganju reprezentaciji", rekao je Nemanja Nedović i potvrdio pisanja Mozzart Sporta.


tagovi

Nemanja NedovićKK Crvena zvezdakošarkaška reprezentacija SrbijeSvetislav PešićKK Fenerbahče

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara