Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Nikola Jokić: Fokus mi nikada nije na rekordima ili šta novinari misle o meni, hoću samo da pobeđujem

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.06.23. | 22:21

“Drugačiji je osećaj kada igraš za Srbiju“, kaže najbolji košarkaš sveta

Veliko finale NBA lige nastavlja se u noći između nedelje i ponedeljka, kada Denver ponovo dočekuje Majami u Bol Areni (TV Arenasport, 02.00), a Nikola Jokić nada se da će njegovi Nagetsi na Floridu otići sa dve recke prednosti.

Najbolji košarkaš planete govorio je na konferenciji za novinare o drugom meču sa Hitom i želji da ekipa nadogradi rezultat od pre dva dana...

Izabrane vesti

“Igram košarku i samo sam na to fokusiran“, kaže Jokić i nastavlja:

“Fokus mi nikada nije bio na obaranju rekorda ili šta će novinari da pišu o meni, želim samo da igram, da idem korak po korak, da pobeđujem. Jednostavno je“.

Denver još čeka prvi šampionski prsten...

“Znamo koliko bi to značilo za sve, zato je motivacija ogromna. Znam da bi smo ostavili zaostavštinu, uradili bismo nešto što niko nije pre nas u Denveru“.

Na konstataciju novinara da deca u Denveru i širom sveta žele da budu kao Jokić, odgovara:

“Deca ne treba da se ugledaju na mene, već da imaju svoj put“.

Jedan od razloga Jokićeve igračke transformacije je kondicioni trener Felipe, on je bio prvi koji je Nikoli rekao da će postati MVP...

“On je čovek sa mnogo energije i optimizma, a ja sam sušta suprotnost od njega. Imajući ga kraj sebe otkako sam došao, jako je dobro što sada imamo priliku da zajedno napravimo nešto veliko“.

Majkl Meloun je poručio kako smatra da Denver nije odigrao kvalitetnu prvu utakmicu protiv Majamija, iako je dobio ubedljivo...

“Gledajte, neke posede nismo odigrali dobro, neke smo odigrali izuzetno. Neke četvrtine smo odigrali dobro. To je košarka, mnogo je stvari koje ne možeš da predvidiš. Bićemo bolji, ali imamo pobedu prednosti. Moramo da ostanemo fokusirani, ne smemo da im dozvolimo da odskoče. Oni su uvek tako borbeni, to je jedan od razloga zašto su toliko dobri“.

Mnogo se pričalo o Jokićevoj odbrani i da li će moći da odgovori izazovu...

“Nije samo do mene. Pogledajmo prvu utakmicu finala, oni su postigli tek 65 poena, što je odlično za nas, ali onda je Majami pogodio 30 poena. Kada smo kolektivno dobri, onda sam i ja, kada nismo, nisam ni ja. Koliko sam dobar u odbrani, toliko je dobra i moja igra“.

Pitali su novinari Jokića da uporedi koliko je odgovornost u reprezentaciji veća ili manja u odnosu na ono što ima u Denveru?

“Drugačije je. Kada igraš za Srbiju umešane su emocije, adrenalin, cela zemlja navija za tebe, što je san svakog igrača koji je igrao za reprezentacju. Nema pritiska, već emocija, viši je nivo svega“.

Bem Adebajo je ubacio 26 poena iz 25 šuteva u prvoj utakmici, a koliko je Jokić zadovoljan odbranom nad njim?

“Šutevi koje je pogađao su vrlo laki za njega, moram da uradim bolji posao, kako bih ga izveo iz zone komfora. On može da šutira šta želi, zato ja moram da uradim šta treba da bi on imao dribling više, ili korak više, kako ne bi imao te lake šuteve“.

Denver je često imao problema kada je Jokić van parketa, mada je u susretu sa Majamijem ekipa uradila solidan posao...

“U prošlosti imali smo situacije da nam je stalno neko povređen, nikada nismo bili kompletni. Sada, kada znamo rotacije, momci znaju tačno šta i kada treba da rade, kada da budu agresivni, kada da napadnu“.

Deandre Džordan ne igra mnogo, ali ima važnu ulogu u svlačionici...

“Nije samo on, igrao je sa mnogo dobrih igrača, bio u kvalitetnih ekipa, pa je video dosta toga. Džef (Grin) i on su naše stare kajle, kada pričaju svi slušaju, jer kada slušaš njih možeš da čuješ kvalitetne stvari. Meni su pomogli i hvala im na tome“.



tagovi

Nikola JokićNBA ligaNBA finaleDenver Nagetskošarkaška reprezentacija Srbije

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara