Obradović pred prvi večiti derbi: Zvezda na pravom koloseku posle promene trenera

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.11.22. | 14:26

"Moramo da pronađemo kontinuitet ako želimo da dobijemo utakmicu", kaže trener Partizan Mozzart Beta

Nešto više od 24 sata ostalo je do prvo košarkaškog večitog derbija ove sezone. Crvena zvezda će u dvorani Aleksandar Nikolić biti domaćin Partizan Mozzart Betu, jedinom timu ABA lige koji posle sedam kola ima maksimalan učinak. Crveno-beli se nadaju da će nanaeti prvi poraz arhineprijatelju, koji ih nije pobedio na njihovom terenu još od 2015. godine, odnosno na 12 uzastopnih utakmica.

Crvena zvezda je do pre dve nedelje delovala poprilično inferiorno, ali je nakon promene na klupi i dolaska Duška Ivanovića potpuno oživela i počela redom da ruši prepreke i u Evroligi. Svestan je toga i Željko Obradović koji neće moći da računa na Alena Smailagiča, Aleksu Avramovića i Balšu Koprivicu.

Izabrane vesti

"Prvi derbi u nizu koji ćemo igrati ove godine. Promena trenera je pokazala da su se vratili na pravi kolosek, da igraju veoma dobro i nikada ni jedna utakmica protiv Crvene zvezde nije bila laka. Specijalna utakmica, to svi znamo. Trudimo se i pripremamo da odigramo najbolje što možemo. Ko god da bude u našoj ekipi, moramo da damo sve od sebe, u poslednje dve utakmice je bilo jasno da na momente igramo veoma dobro, na momente slabo i bez koncentracije. Moramo da igramo u kontinuitetu dobro ako želimo dobru utakmicu", poručio je Obradović.

Impresije pred okršaj sa crveno-belima izneo je i Danilo Anđušić koji je na prethodne tri utakmice za Partizan Mozzart Bet tri puta imao dvocifreni učinak, odnosno upisao 47 poena.

"Veliki motiv za sve nas. Verujem da većina igrača zna o čemu se tu radi. Svi znamo kakva nas atmosfera čeka i kakva nas utakmica očekuje. Neće biti ni malo lako, igramo na gostujućem terenu, pred njihovim navijačima ali ne treba da se opterećujemo stvarima sa strane i generalno njima. Fokus treba da bude na našoj igri i onome što mi radimo jer verujem da sa našim sistemom i igrom kakvu znamo da prikažemo možemo doći do bitne pobede. Taj trijumf bi nam puno značio da ostanemo bez poraza i na čelu ABA lige, što nam je cilj", istakao je Anđušić.

Pred prvi večiti derbi u sezoni Zvezda je u seriji od četiri pobede (tri u Evroligi), dok je ekipa trenera Obradovića poražena na prethodne dve utakmice, protiv Barselone i Real Madrida.


tagovi

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara