Željko Obradović (©ABA LIGA – Dragana Stjepanović)
Željko Obradović (©ABA LIGA – Dragana Stjepanović)

Obradović: Zadovoljan sam, svako ko želi da podigne nivo mora da bude još bolji u odbrani

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.01.23. | 21:32

“Anđušić je imao manjih problema, Trifunović se nije osećao dobro pred meč, Lesora sam želeo da odmorim“, kaže trener Partizan Mozzart Beta

Šestom pobedom zaredom Partizan Mozzart Bet napravio je vrlo dobar šlagvort za duel protiv Monaka (četvrtak, 21.00) koji bi mogao ekipu da dovede pred vrata grupe ekipa koje imaju karte za četvrtfinale Evrolige.

Crno-beli su najefikasnijom partijom u sezoni pokazali koliki je napadački potencijal, odbrana je podigla kvalitet u nastavku što je konačno napravilo razliku između dve ekipe. Zadar nije mogao da parira u takvim uslovima...

Izabrane vesti

“Opet je bila lepa atmosfera uz posetu. Igrali smo protiv ekipe koja igra dobru, napadačku košarku. U prvom poluvremenu smo primili 49 poena. Jasno je bilo da svi ključevi leže u odbrani, da podignemo nivo, a da zadržimo napad kakav je bio u prvom delu. Čestitke ekipi na dobroj utakmici, kao i Zadru na svemu što su pokazali u dosadašnjem toku sezone. Imaju dobru ekipu, igraju košarku drugačiju od svega što gledamo u Jadranskoj ligi“, izjavio je Željko Obradović posle utakmice.

Četvrtak, 21.00: (1,80) Partizan Mozzart Bet (14,5) Monako (2,15)

U sastavu nije bilo Danila Anđušića i Uroša Trifunovića, dok je Matijas Lesor meč gledao sa klupe...

“Anđušić je imao problema i nije trenirao, mislim da će od sutra početi da radi. Imao je nekih problema sa ulošcima, bila je preporuka da pauzira nekoliko dana. Trifunović se pred utakmicu osetio loše, bio je planiran da počne utakmicu. Kada smo došli ovde osetio se loše, poslali smo ga kući. Za Lesora smo odlučili da ne igra kako bi se čovek odmorio. I kod ostalih sam smanjio minutažu, rasporedio je, to sam najavio i posle utakmice sa Bajernom. Videćemo i u narednim utakmicama šta ćemo da radimo u tom smislu. Sve zavisi od igrača, ako budu igrali ozbiljno kao večeras, biće neuporedivo lakše“.

Kevin Panter je imao smanjenu minutažu, malo je bio na parketu u drugom delu...

“Igrao je Panter, nije mi se žalio na nešto. U utorak imamo trening, pa ćemo da vidimo. Sada spremamo Monako, pa dalje. Sreća je pa se igra na svaka tri dana, ili čak dva“.

Nije krio Obradović koliko ga raduje dobra igra mladih igrača...

“Izuzetno sam zadovoljan, ceo tim je igrao ozbiljno. Bilo je problema u odbrani, najviše na ofanzivnom skoku, ali to je posledica i načina igre Zadra. Vidi se kod mladih igrača želja, ono što je važno je da shvate da je i odbrana nešto čime moraju da se nameću. Talenat u napadu je jedno, odbrana je na drugom nivou, jako važno ako žele da nastave da igraju i ako misle da dođu na određeni nivo. Čestitke svima“.

Aleksa Avramović je uz Tristana Vukčevića pokazao najviše protiv Zadra...

“Prvu utakmicu sa ozbiljnijom minutažom otkako se vratio. Vraća mu se osećaj za prostor, za igru. Ovo je nešto što mu je jako pomoglo. Uzimao je šuteve koje inače voli da uzima. Treba da nastavi da bude agresivan, očekujem od njega još veću agresivnost na lopti. To je ono što Aleksa može da donese. Svi znaju šta treba da rade u napadu“.



tagovi

Željko ObradovićAleksa AvramovićKevin PanterKK PartizanPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara