Oglasila se Evroliga: Partizanu 2:0, kazne u naredna 24 sata!

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.04.23. | 01:12

Očekuju se sankcije za tuču u Madridu

Jedna od najvećih utakmica Partizan Mozzart Beta ove sezone u Evroligi je završena opštim haosom i prekidom. Na svu sreću, zaslužena pobeda je pripisana crno-belima...

Da je po propisima imao minimalan broj igrača na raspolaganju, odnosno da nisu isključeni, Real je mogao da traži da mu se pripiše pobeda. Srećom, to se nije desilo pa Partizanu se piše zaslužena pobeda. To je zvanično potvrdila i Evroliga.

Izabrane vesti

Partizan ima sigurnih 2:0 a šta će biti dalje, saznaćemo do sutra uveče. To je večeras poručila Evroliga u zvaničnom saopštenju. Disciplinski sudija Evrolige je dobio materijal sa utakmice i u naredna 24 časa će saopštiti koji sve koraci će biti preduzeti u izricanju kazni. Izvesno je da će neki od igrača biti suspendovani za meč(eve) u Beogradu. A ko će biti kažnjen i kako, saznaćemo do kraja dana...

Evroliga je takođe saopštila da najoštrije osuđuje događaje koji su se desili na kraju utakmice.

Podsetimo i na hronologiju događaja.

Pri vođstvu Partizana u Madridu 95:80 na 110 sekundi do kraja, Serhio Ljulj je napravio nesportski faul nad Kevinom Panterom. Partizanov kapiten je reagovao verbalno žustro ali nije fizički napao Španca. Dante Egzum je prišao da samiri situaciju i razdvoji igrače, a onda je sve eksplodiralo kada je utrčao Gabrijel Dek i pesnicom u glavu udario Egzuma. Potom je Partizanovog Australijanca sa leđa divljački napao Geršon Jabusele, bacio ga na zemlju i povredio ga. Kevin Panter je u međuvremenu udario Džanana Musu kojeg je potom na zemlju bacio Matijas Lesor i već tada su skoro svi sa obe klupe bili na terenu.

Sudije su prvo pokazale isključenja za Jabuselea, Deka, Musu, Hezonju, Pantera, Nanelija, Lesora i Egzuma, a naknadno i za još 13 igrača. jedini igrač koji zvanično nije isključen sa utakmice je bio Vensan Poarje. Ironija je da je on čovek od kojeg je zaista sve krenulo jer je pola minuta pre Ljulja nesportski udario Pantera i "istanjio" mu živce.

A šta kaže pravilnik Evrolige o kaznama koje će doneti Disciplinski sudija.

ŠTA SE SMATRA KAO OZBILJAN PRESTUP

- Fizička agresija protiv člana sudijske trojke, druge individue, navijača ili generalno druge osobe.

- Preuzimanje akcija koje dovode do definitivne suspenzije utakmice pod tačkama 30 do 33.

- Pretnje, ponižavanje ili degradiranje člana sudijske trojke, druge individue, navijača ili druge osobe.

- Diskriminatorna akcija rečima ili delom prema članu sudijske trojke, druge individue, navijača ili druge osobe.

- Sve akcije ili dela koja direktno ili indirektno vode ka nasilju.

ŠTA SU MOGUĆE KAZNE ZA OZBILJAN PRESTUP

- Finansijska kazna između 30.001 evra do 280.000 evra.

- Zabrana pristupa dvoranama ili učešća u Evroliginim takmičenjima, utakmicama ili događajima u trajanju od jedne do četiri godine.

- Privremena diskvalifikacija iz Evroliginim takmičenjima u trajanju od jedne do četiri godine ili od tri utakmice i više.

- Trajna diskvalifikacija za Evroliginih takmičenja


Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara