Foto: ABA
Foto: ABA

Osveta, ali bez posebne težine

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.04.21. | 22:43

Partizan ubedljivo nadigrao Krku

Jednu od najtežih utakmica ove sezone Partizan je imao u Novom Mestu protiv Krke. Izgubio je tada sa 19 poena razlike i jedva je ubacio 50 poena za ceo meč. Zato su crno-beli bili silno motivisani da dobiju Krku na svom parketu, bez obzira na trenutno stanje na tabeli. I pošlo je to večeras za rukom ekipi Aleksandra Matovića - 91:67. Servirali su osvetu. Sa kamatom.

Krka je uspevala da se održi u utakmici najviše zahvaljujući trojkama, dok je Partizan gro poena postizao preko šuta za dva poena, često na samom obruču i tu treba dati plus treneru Aleksandru Matoviću. Doduše, prouzrokovano je to bilo donekle i slabim šutem za tri poena. Sve dok Trifunović nije krenuo da pogađa van linije 6,75 u drugom poluvremenu. Tu je stavljena tačka, a razlika je samo rasla.

Izabrane vesti

Napadački jedna od najboljih utakmica Partizana ove sezone, ali trebalo je to crno-beli da učine značajno ranije ove sezone... Najbolji je bio Tomas sa 17 poena, šest asistencija i pet skokova uz četiri asistencije. Po 12 su dali Jaramaz i Perkins, a po 11 Janković i Trifunović.

Od dolaska Zorana Savića na mesto sportskog direktora crno-beli imaju 3/3. I prvi put su crno-beli vezali tri pobede ove sezone na Jadranu.

Čekao je Partizan ovaj meč kako bi se revanširao Krki za težak poraz u Novom Mestu, a dočekao ga je ponovo nekompletan, jer u sastavu nije bilo Radeta Zagorca.

Crno-beli su uhvatili zalet pobedama nad Mornarom i Megom, pa su i na startu duela protiv Krke demonstrirali dobru odbranu. Gosti su za prvih 10 minuta dali 11 poena. Ali, po ko zna koji put se videlo da crno-beli prave previše grešaka i to ih je koštalo bolje sezone. Uz dobar šut za tri poena Krke, na poluvremenu je bilo osam poena razlike za Partizan, a moglo je to da bude i ubedljivije.

Rašon Tomas i Ognjen Jaramaz su po pravilu bili najbolji pojedinci, a Tomas je bio nešto raspoložen za asistencije i upisao ih je čak pet u prvom poluvremenu. Poenterski su ga pratili Jaramaz i Dangubić.

Posle toga je usledila treća deonica u kojoj je Partizan potpuno pregazio Krku, nije joj dao da diše, otišao je na dvadesetak razlike i do kraja se nije postavljalo pitanje pobednika.

Osveta je servirana. Hladna, ali bez neke posebne težine jer je Partizan davno van plej-of zone.

ABA: Partizan - Krka 91:67 (16:11, 25:22, 31:20, 19:14)

Dvorana: Hala Sportova Ranko Žeravica

Sudije:Denis Hadžić, Tomislav Vovk, Radoš Arsenijević

PARTIZAN: Mika 5, Pejdž 2, Dangubić 9, Stefanović 2, Jaramaz 12, Veličković, Perkins 13, Jovanović, Janković 11, Tomas 17, Trifunović 11, Mozli 9

KRKA: Stergar, Kemfor 13, Stipčević 11, Vrabac 5, Barič 11, Kosi, Škifić 13, Škedelj, Lapornik 8, Rebec 3, Vučetić 1, Milovanović 2

ABA LIGA, 24. KOLO

Subota

Borac - Zadar 61:65

/Miletić 13, Todorović 13 - Onaku 13/

Partizan - Krka 91:67

/Tomas 17 - Kemfor 13/

Nedelja

12.00: Budućnost - Mega

19.00: Igokea - Cibona

Ponedeljak

18.00: FMP - Mornar

Odloženo: Cedevita - Crvena zvezda



tagovi

Rašon Tomas

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara