Kevin Panter sa loptom (© Star Sport)
Kevin Panter sa loptom (© Star Sport)

Ovakav Partizan Mozzart Bet može mnogo više od plej-ofa, pao je i moćni Olimpijakos

Vreme čitanja: 4min | pet. 24.03.23. | 21:51

Izvanredna utakmica izabranika Željka Obradovića koji su deklasirali Pirejce u 30. kolu Evrolige i tako skoro pa obezbedili ulazak među osam najboljih

Kada vam u goste stigne najbolji tim sa najboljim igračem, a vi sa njima počistite parket u grotlu Štark Arene gde je prisustvovalo 20.003 navijača, e onda sa pravom može da se priča da je ova ekipa Partizan Mozzart Beta napravljena za velika dela. Plej-of Evrolige je tu, nadomak ruke, a kada crno-beli igraju večeras kao protiv Olimpijakosa, može da se razmišlja i o višim ciljevima. Ipak, ono što je za sada jasno kao dan je da je Olimpijakos nadigran u svim segmentima za 17. pobedu ove sezone - 90:75.

Ovim trijumfom se klub iz Humske održava na sedmom mestu, a kada se uzme u obzir da i ostali rezultati večeras idu na ruku srpskom klubu, onda bi zaista trebalo da se desi nešto neverovatno da se Partizan Mozzart Bet ne nađe među osam najboljih.

Izabrane vesti

Ko je čitao najavu ove utakmice na našem portalu zna da smo apostrofirali Sašu Vezenkova i da ukoliko Bugarin bude zaustavljen onda je pola posla završeno. Baš to se dogodilo. Kadidat broj jedan za MVP nagradu je odigrao jednu od najslabijih utakmica ove sezone. Tek treći put je ostao na jednocifrenom košgeterskom učinku. Samo šest poena je ubacio. Najbolji je bio Šekil Mekisik sa 21 poenom, a Mustafa Fal je dodao 13 većinu u prvom poluvremenu.

Kod Partizana, nekoliko momaka je odigralo izvanredno. Džejms Naneli je ubacio najviše - 19 poena. Pratio ga je Kevin Panter sa 17, ali publiku je najviše oduševio Dante Egzum koji je meč okončao sa 15 poena, četiri asistencije i tri ukradene lopte. Matijas Lesor je ponovo imao dabl-dabl sa 12 poena i 10 skokova.



Teško je i opisati početak utakmice od zaglušujuće buke, koja se iz napada u napad pojačavala, posebno posle trojki Nanelija i Ledeja koje su donosile početnu prednost. Koliko god je u prvoj deonici funkcionisao šut, toliko nije bilo rešenja za unutrašnju igru gostiju. Mustafa Fal je nemilosrdno punio koš Partizana, a odbrana je toliko bila kocentrisana na 220 cm visokog centra Olimpijakosa da je to otvorilo veliki prostor ostalim igračima Pirejaca. Gosti su uspeli da ubace 22 poena u prvoj četvrtini, ali ni to nije bilo dovoljno za prednost. Jednostavno, crno-beli su bili previše napadački inspirisani, pre svega sa dalekometnom paljbom preko Nanelija koji je bio najzaslužniji za pet poena prednosti (27:22).

Bio je to samo početak veličanstvenog naleta crno-belih koji su u drugoj deonici pojednako dobro zaigrali i u odbrani. Tandem Egzum-Naneli u dva majstorska napada donosi i prvu dvocifrenu prednost (34:24). Olimpijakos je u tim momentima izgledao potuno izgubljeno, kao nijednom ove sezone. Potpuno nemoćno stu gledali kako crno-beli zatrpavaju koš sa distance, probudio se i Kevin Panter čija dalekometna paljba dodatno raspaljuje navijače pa je na semaforu posle 20 minuta stajalo 48:34.

--- Evroliga, 30. kolo ---

PARTIZAN MOZZART BET – OLIMPIJAKOS 90:75

/27:22, 21:12, 12:18, 30:23/

Beogradska arena, Novi Beograd.

Gledalaca: 20.003;

Sudije: Robert Lotermozer, Emin Mogulkodž, Gitis Vilijus.

PARTIZAN MOZZART BET: Vukčević -, Ledej 6, Avramović 2, Panter 17, Smailagić 5, Papapetru 10, Egzum 15 (4as, 3uk), Naneli 19 (5as, 4sk, 2uk), Lesor 12 (10sk), Trifunović -, Anđušić -, Madar 4.

OLIMPIJAKOS: Vokap 8, Kenan 4, Luncis -, Larencakis 2, Fal 13 (6sk), Slukas 8 (7iz), Vezenkov 6, Papanikolau 9 (5sk, 3as), Bolomboj -, Piters 2, Blek 2, Mekisik 21.

---------------

Ostao je utisak da je klub iz Humske mogao i preko 20 poena prednosti s obzirom koliko Olimpijakos nije uspevao da se snađe na agresivnu igru tima Željka Obradovića. Posebno zbog velikog pada u trećoj deonici.

Kao da je kompletna dvorana ostala izduvana posle neverovatnog nastupa u prvih 20 minuta. Čak je i vatrena atmosfera splasla do te mere da se Olimpijakos u potpunosti oslobodio pritiska. Za pet minuta su Grci došli do svega šest poena zaostatka što je nateralo Željka Obradovića da pozove minut odmora.

Kao da se tražio nekim momenta, bilo kakav potez koji bi ponovo sve raspalilo. I stigao je... doneo ga je fantastični Dante Egzum. Sa četiri vezana poena Australijana vraća sve u život, a posle toga i dobrom odbranom vraća dvocifrenu prednost (56:46). Ipak, u četvrtu četvrtinu se ušlo sa aktivnih 60:52.

Kada se budu svodili računi, najviše će se pamtiti Egzumom let i zakucavanje za sve najajvne špice. Svom silinom je zakucao Australijana i tako izbio vazduh gostiju. Više nije bilo povratka. Egzumov ples je otvorio vrata pobedi, a ostatak tima se samouvereno ušetao. Pao je i moćni Olimpijakos, prvoplasirani tim elitnog takmičenja.

Kada crno-beli igraju ovako, nezaustavljivi su. Plej-of je tu... Sledeće nedelje Partizan Mozzart Betu u goste stižu Barselona (sreda, 20.30) i Real Madrid (petak, 20.30).

EVROLIGA - 30. KOLO

Četvrtak

Crvena zvezda - Baskonija 74:63

/Nedović 20 - Tompson 15/

Panatinaikos - Barselona 74:88

/Papajanis 19 – Mirotić 26/

Alba - Anadolu Efes 95:93

/Smit 25 – Micić 30/

Asvel - Makabi Tel Aviv 67:85

/De Kolo 13 – Boldvin 23/

Petak

Fenerbahče - Žalgiris 87:79

/Hejs Dejvis 19 - Smits 18/

Monako - Valensija 90:79

/Okobo 15 – Džons 17/

Virtus Bolonja - Real Madrid

/Odželeje 18 – Hezonja 26/

Partizan Mozzart Bet - Olimpijakos 95:75

/Naneli 19 - Mekisik 21/

Olimpija Milano - Bajern Minhen 99:74

/Nejpir 20 – Obst 27/



tagovi

KK PartizanKK Olimpijakos

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara