Panatinaikos kreće u veliku rekonstrukciju: Meta je Luka Vildoza

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.03.23. | 11:20

Tako bar tvrdi grčka agencija SDNA

Panatinaikos je napravio veliki preokret protiv Crvene zvezde i donekle ublažio ovosezonske rane. Atmosfera u OAKA Areni tokom duela sa srpskim šampionom najbolje je oslilkala minuli rad atinskog velikana. U hali poznatoj po atmosferi, čula se škripa patika, delovalo je kao da se igra utakmica trećerazrednog takmičenja, a ne Evrolige.

Na kraju su navijači Panatinaikosa bili zadovoljni, ali je jasno da će bivši prvak Evrope morati da napravi veliki zaokret i totalno rekonstruiše tim. Direktor Sani Bećirović imaće zadatak da pronađe svežu krv, kao i trenera koji bi mogao Panatinaikos da vrati u igru. Grčki mediji, tačnije državna agencija SDNA piše da su ponovo obavljeni razgovori sa Pablom Lasom, ali da španski stručnjak ne želi da se lati posla tokom sezone. Panatinaikosu se žuri, ali bi pobeda protiv Crvene zvezde mogla da donese mir sportskom sektoru, koji već pravi planovi za narednu sezonu.

Izabrane vesti

A u tim planovima jedna od centralnih tački je plejmejker Crvene zvezde Luka Vildoza. Argentinac je po dolasku u Beogradu bio jedan od najboljih igrača Evrolige, ali je u poslednjih mesec dana žestoko pao u formi. Odigrao je katastrofalan meč u Zagrebu, još slabiji je bio u Atini. Deluje da ne može da pronađe pravu konekciju sa Fakundom Kampacom...

Međutim, njegovi kvaliteti nisu sporni. Prema grčkim izvorima Luka Vildoza je jedan od prvih pikova uprave Panatinaikosa za narednu sezonu. On bi trebalo da bude centralna figura novog projekta, mada će gazda Zelenih Dimitris Janakopulos morati da upotrebi diplomatske veštine.

Argentinac ima dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, ali u košarci takve stvari nisu sveto slovo. Moguće je da će se o njegovoj budućnosti raspravljati na kraju ove takmičarske godine, kada bude bilo poznato da li je srpski šampion ispunio ambicije. A to je plasman u Evroligu, pošto je Kup slaba uteha za još jednu prosutu godinu u elitnom takmičenju. Jedan od krivaca je i Vildoza...


tagovi

Luka Vildoza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara