Kevin Panter i Jam Madar (©Starsport)
Kevin Panter i Jam Madar (©Starsport)

Panter i Madar oduševljeni: Teško je dobiti nas u Beogradu, zato je važno da budemo domaćini u plej-ofu

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.02.22. | 09:54

"Imali smo tri treninga koja su nam značila da se vratimo na pravi put", rekao je košarkaš Partizana posle pobede nad Andorom

Posle poraza od Turk Telekoma i Huventuda, košarkaši Partizana su se vratili na pobednički kolosek u Evrokupu. Upisali su važan i ubedljiv trijumf protiv Andore (95:70) i zadržali nadu da grupnu fazu mogu da okončaju na prvom mestu. Na pet kola do kraja kaskaju dva trijumfa za vodećim timom iz Badalone, ali odlična partija protiv čete Davida Eudala će im značiti i na psihološkom planu, posebno pred borbu za prvi trofej u sezoni na Kupu Radivoja Koraća (17. do 20. februar).

Kevin Panter je ponovo bio jedan od najboljih u ekipi Željka Obradovića (16 poena i pet asistencija), a posle susreta je u prvo plan stavio važnost pobede u 13. kolu Evrokupa.

Izabrane vesti

"Preko potrebna pobeda. Imali smo dva poraza i bila nam je potrebna da makar obezbedimo drugo mesto u grupi. Veliki i važan trijumf", rekao je Amerikanac.

Crno-beli su odigrali sjajan meč, pružili jednu od najboljih partija u 2022. godini. Od početka do kraja su držali visok tempo, što protivnik nije uspeo da isprati pa je morao da se pomiri sa ubedljivim porazom. Evidentno je da je Obradovićevim pulenima prijala činjenica što su vezali dva meča kod kuće i imali dovoljno vremena za odmor i trening.

"Imali smo tri treninga koja su nam značila da se vratimo na pravi put, držali smo se osnovnih principa. Bilo nam je neophodno i prijalo nam je", dodao je sjajni strelac.

Imao je Partizan i veliku pomoć navijača, koji su gotovo do poslednjeg mesta ispunili dvoranu Aleksandar Nikolić. Panter napominje da je zbog njih jako bitno da crno-beli obezbede prednost domaćeg terena u eliminacionoj fazi Evrokupa.

"Sjajna atmosfera. Ovi navijači su neverovatni. Zato je vrlo važno da tokom plej-ofa igramo kod kuće, teško nas je dobiti u našoj dvorani".

Na horizontu je i prva borba za trofeje u sezoni, ali Amerikanac napominje da crno-bele najpre očekuje duel sa FMP-om u subotu (19.00).

"Igramo sa FMP-om u subotu i onda imamo par dana da se odmorimo i spremimo za Kup. Ostvarili smo važnu pobedu, moramo da ostanemo fokusirani i nastavimo u ovom ritmu", zaključio je Panter.

Partizan sa učinkom 9-4 zauzima drugo mesto u grupi. Ima pobedu i meč više od Lokomotive Kubanj, kao i dva trijumfa manje od vodećeg Huventuda. Do kraja regularnog dela gostuje u Panevežisu ekipi Lijetkabelisa (8. mart), kao i ekipama Šlonska (22. mart) i Trenta (6. april), dok će pred svojim navijačima odmeriti snage sa Metropolitanom (16. mart) i Lokomotivom Kubanj (30. mart). Zato i Jam Madar, koji se rapucao u finišu susreta sa Andorom i meč okončao sa 15 poena, ističe važnost sinoćnje pobede.

"Bilo nam je važno da slavimo posle dva vezana poraza u Evrokupu i to je najvažnija stvar", rekao je talentovani Izraelac.

Istakao je da na svakom susretu daje svoj maksimum, ali i da su navijači ponovo dali vetar u leđa ekipi.

"Ludo je igrati pred ovim navijačima. Daju nam puno na terenu, zaista su neverovatni".

Tvrdi da će crno-beli biti spremni za izazove koji ih očekuju predstojećem periodu, posebno u borbi za Žućkovu levicu u Nišu.

"Moramo da nastavimo da radimo, čekaju nas bitni mečevi u kupu. Tačno znamo šta moramo da radimo i bićemo spremni", zaključio je Madar.



tagovi

KK PartizanJam MadarKevin Panter

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara