Kevin Panter (© Star sport)
Kevin Panter (© Star sport)

Partizan izbegao blamažu u Litvaniji: Gubio i 29 poena razlike, na kraju "samo" minus 15

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.03.22. | 20:02

Druga četvrtina bila je presudna protiv Lijetkabelisa koji je slavio rezultatom 93:78 i tako dodatno udaljio crno-bele od prvog mesta u grupi Evrokupa

Odigrao je Partizan u nedelju uveče spektakularnu utakmicu protiv Crvene zvezde na krilima Alekse Avramovića, manje od 48 sati kasnije, crno-beli su pružili potpuno suprotno izdanje. Pred put u Litvaniju trener Željko Obradović je upozoravao da se ekipi dešavalo već ove sezone da nije u stanju da održi visok nivo energije kada ima dve utakmice u kratkom vremenskom periodu. Još uvek se nije zaboravila Mega koja je iznenadila crno-bele u ABA ligi, međutim uprkos upozorenjima, klub iz Humske nije bio u stanju da pobedi Lijetkabelis u 14. kolu Evrokupa. Litvanci su bili svežiji, poletniji, a pre svega precizniji u napadu. Na kraju su slavili sa 93:78. Meč je pretio da bude i potpuna katastrofa za crno-bele koji su u poslednja dva minuta iskoristili pad domaćina da ublaže katastrofalno izdanje.

Partizanu je ovo peti poraz ove sezone u Evrokupu i čini se da je trka za prvi mestom okončana. Huventud je prvi sa 11 pobeda, a meč u ovom kolu igra u sredu protiv Andore. Ukoliko Huventud pobedi bežao bi tri pobede na pet kola do kraja prve faza takmičenja.

Izabrane vesti

Već u prvoj četvrtini je bilo jasno da crno-beli nisu na potrebnom energetskom nivou. Samo zahvaljujući trojkama Radeta Zagorca se Partizan održavao u igri, potom je i Kevin Panter pogađao u svom stilu, ali to je bilo premalo za bilo šta ozbiljno. Odbrana je bila katastrofalna, domaćin je preko super raspoloženog Orelika ubacio 24 poena. Bilo je izjednačeno posle 10 minuta, ali vrlo brzo se rezultat drastično menja i to ne u korist Partizana.

Narednih sedam minuta je za zaborav u svakom mogućem smislu.

Crno-beli nisu bili u stanju apsolutno ništa da urade. Ni u napadu ni u odbrani. Balša Koprivica je zakucao loptu posle greške Litvanaca, ali tada je već serija domaćina iznosila frapantnih 20:0. Partizan punih sedam minuta nije postigao koš. Glavni akter kod domaćina u tim momentima bio je već pomenuti Orelik. Košarkaš koji je i u Beogradu dominirao, ali sada je pomerio granicu. Ubacio je pet trojki za poluvreme i bio je najzaslužniji za ogromnu prednost tima trenera Nenada Čanka. Čak 53 postignuta poena za velikih 16 poena prednost.

Šta je Željko Obradović rekao izabranicima u svlačinici na poluvremenu verovatno nikada nećemo saznati, ali teško da je imao bilo šta osim kritika.

Kako god da je bilo, ništa nije urodilo plodom. Partizan je izgledao razbiljeno. Razlika je otišla prvo na preko 20, a samo je vredan pomena bio Kevin Panter. Amerikanac je pogađao, trudio se sam da pokrene tim, ali bila je to utakmica na kojoj apsolutno ništa nije funkcionisalo. Da stvar bude gora u finišu treće deonice Đorđe Gagić je doneo domaćinu 29 poena prednosti, imao je priliku i za plus 30, ali je nekadašnji centar crno-belih promašio slobodno bacanje.

Poslednjih 10 minuta je bilo puko odrađivanje posla. Litvanci su u laganom ritmu priveli meč kraju bez ikakvih uzbuđenja. Partizan nije bio ni blizu preokreta, većina igrača je na klupi i pakretu su supustili glave, svesni kako su odigrali.

Što se statistike tiče, ona kaže da je Đorđe gagić odigrao meč sezone. Protiv nekadašnjeg kluba je ubacio 21 poena za 23 minuta uz samo dva promašaja iz igre. Imao je i pet skokova. Isti broj poena imao je i Orelik (5/7 za tri).

U Partizanu već pomenuti Panter je imao 20 poena, Rade Zagorac se posle duže pauze vratio i postigao je 16 poena, a dvocifren je bio još Jam Madar sa 12 poena.


Lijetkabelis - Partizan 93:78 (24:24, 29:13, 27:18, 13:23)

Lijetkabelis: Vainkunas, Kalaitkis 10, Giedraistis, Lipkevičijus 14, Maldunas 2, Zemaitis 11, Berzins 5, Orelik 21, Vasiliauskas, D. Giedraitis 9, Gagić 21.

Partizan: Panter 20 (3/5 za tri), Vukčević 4 (10 minuta), Ledej 4, Zagorac 16 (2/3 za tri), Avramović 2, Koprivica 7, Dangubić, Mur, Glas 2, Lesor 7 (4sk), Trifunović 4, Madar 12.


EVROKUP

Utorak

Lijetkabelis - Partizan 93:78

18.30 (2.15) Promiteas (14.5) Ulm (1.80)

20.00 (2.70) Burg (14.5) Valensija (1.55)

20.30 (1.60) Cedevita Olimpija (14.5) Budućnost (2.65)

Sreda

18.45 Šlonsk - Trento

20.00 Andora - Huventud

20.00 Venecija - Virtus

20.30 Metropolitan - Hamburg

Otkazano

Lokomotiva - Turk Telekom



tagovi

KK PartizanLijetkabelis

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara