Ekipa Partizana (© Star sport)
Ekipa Partizana (© Star sport)

Partizan sa pola gasa do pobede u Italiji, sada se razmišlja o osmini finala

Vreme čitanja: 4min | sre. 06.04.22. | 21:43

Crno-beli slavili protiv Trenta rezultatom 79:63

Kraj grupne faze Evrokupa za Partizan. Ocena - vrlo dobar. Ekipa Željka Obradovića je okončala prvi deo takmičenja sa 12 pobeda i četiri poraza što je bilo dovoljno za drugo mesto u grupi. Bolji je bio Huventud koji je prvi i imaće prednost domaćeg terena do kraja takmičenja. Klub iz Badalone je izgubio ove sezone u Beogradu, ali su bili mnogo bolji u meču u Španji. Zbog toga je Partizan pao na drugo mesto pa će igrati protiv sedmoplasiranog iz grupe B. Što se tiče poslednjeg kola u grupnoj fazi, Partizan je u Italiji došao do pobede protiv Trenta rezultatom 79:63.

Meč nije imao nikakav rezultatski značaj, crno-beli su svakako bili drugi na tabeli, dok je Trento odavno izubio priliku da pokuša da dođe do osmine finala. Crno-beli sada imaju vremena da se spreme za prvog protivnika. Meč osmine finala igraće se 19. ili 20. aprila u Beogradu. U novom formatu igra se samo jedan meč na terenu boljeplasiranog iz grupne faze.

Izabrane vesti

Posle svih mečeva, poznato je da Partizan igra protiv Burse u osmini finala zbog iznenađujuće pobede Venecije protiv Gran Kanarije.

Obradović je na ovom meču mogao da eksperimentiše sa minutažom. Svi igrači su dobili priliku da zaigraju, a najmanje na parketu su proveli Gregor Glas i Tristan Vukčević. Nešto manje od dva minuta, ipak Glas je uspeo da se upiše u listu strelaca pogođenom trojkom. U listu strelaca se nije upisao već pomenuti Vukčević, ali i Rade Zagorac.

Najefikasniji u trijumfu bio je Zek Ledej sa 20 poena, a imao je i 13 skokova. Dvocifren je bio još Dalas Mur sa 12 poena, a jedam manje je imao Jam Madar.

U poraženom sastavu Kameron Rejnolds je ubacio 15 poena uz neverovatan šut za tri poena. Pogodio je četiri trojke, ali je zato čak 14 puta opalio van linije 6.75. Dvocifren je bio još Dominik Džonson sa 13 poena. I on nije previše mario za procente. Osam puta je šutnuo za tri poena, pogodio je tri puta.

Partizan je sporo počeo meč. Dosta kikseva u napadu i lakomislenih odluka su doprineli da u prvih nekoliko minuta domaćin ima prednost. Ipak, Ledej je ubzo preuzeo stvari u svoje ruke i doneo preokret u finišu prve deonice. U nastavku je snažni Amerikanac rutinski izlazio na kraj sa direktnim čuvarima u reketu.

Uz to sjajan je bio Jam Madar u odbrani pošto je nekoliko puta direktno uticao da Trento izgubi loptu, a uz to je sjajno dirigovao napadom. Posebno kada su kontre u pitanju.

Već tokom druge četvrtine je Partizan imao dvocifrenu prednost, a do kraja meča Trento nije uspeo ozbiljnije da pripreti.

Partizan ima pune dve nedelje da se pripremi za meč Evrokupa, a pre toga treba pregurati dva meča ABA lige protiv Mege Mozzart i Cibone koje su takođe bez rezultatskog značaja.

Sve to može da se iskoristi kako bi Partizan izbrusio formu za najbitniji deo sezone.

Sada ćemo iz prve ruke videti kako izgleda eksperiment Evrokupa. Tačnije novi format takmičenja. Prvi put u istoriji posle grupne faze se ide u eliminacionu fazu koja se igra na samo jedan meč. U takvim okolnostima je sve moguće, ali se čini da Venecija ili Bursa ne bi smeli da budu teška prepreka, posebno u Beogradu gde je Partizan pokazao da može svakoga da nadigra.

---------------------------------------------------------------------

Trento - Partizan 63:79 (15:18, 14:19, 24:24, 10:18)

Trento: Vilijams 7, Kerolajn 6, Bredford 4, Rejnolds 15, Flakadori 9, Foraj, Konti 2, Džonson 13, Gaj, Ladurner 5, Mezanote 2, Morina.

Partizan: Ledej 20, Panter 4, Smailagić 6, Madar 11, Vukčević, Avramović 8, Koprivica 4, Trifunović 5, Lesor 6, Zagorac, Glas 3, Mur 12. 

---------------------------------------------------------------------

EVROKUP - 18. (POSLEDNJE) KOLO

Utorak

Bursaspor - Budućnost 86:89

/Endrus 26 - Kobs 21/

Burg - Virtus 68:90

/Heris 12 - Heket 17/

Valensija - Ulm 103:71

/Dubljević 19 - Jalov 19/

Sreda

Promiteas - Cedevita Olimpija 67:88

/Agravanis 16 - Pulen 19/

Šlonsk - Andora 91:95

/Kanter 20 - Morgan 18/

Turk Telekom - Hamburg 95:70

/Dokins, Perez 17 - Braun 21/

Trento - Partizan 63:79

/Rejnolds 15 - Ledej 20/

Metropolitan - Lijetkabelis U TOKU

Gran Kanarija - Venecija U TOKU



tagovi

KK PartizanEvrokup

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara