©Star Sport
©Star Sport

Petrušev: Nedostajalo nam je puno igrača, biće drugačije protiv Monaka

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.01.23. | 13:34

Mladi centar Crvene zvezde izneo utiske posle poraza od madridskog Reala

Crvena zvezda je bez petorice bitnih prvotimaca izašla na megdan madridskom Realu, dobro se potukla sa španskim velikanom, ali ostala bez goriva u poslednjoj deonici i pretrpela deveti poraz u Evroligi, tek treći od dolaska Duška Ivanovića na klupu (59:79).

Nije iskusni strateg mogao da računa na Nikolu Ivanovića, Hasana Martina i Luku Vildozu zbog povreda, Fakunda Kampaca zbog zabrane Evrolige, a pred sam meč je Ben Bentil otpao zbog povišene telesne temperature.

Izabrane vesti

Predvođeni Nemanjom Nedovićem (18 poena) i Filipom Petruševim (17 poena), crveno-beli su pružili dobar otpor, imali i pet poena viška sredinom treće deonice, ali kada je nosioce stigao umor, Real je to i te kako znao da iskoristi. Pre svih Valter Tavares, koji je pravio veliki problem Zvezdi na ofanzivnom skoku, ali i u odbrani. Madriđani su napravili seriju 15:2 i praktično već krajem treće deonice slomili protivnika.

Mnogo je faktora uticalo na poraz Crvene zvezde. Počevši od kadrovske situacije, preko činjenice da su minulog petka bili na gostovanju u Valensiji, a potom u nedelju u Skoplju. Blankosi su s druge strane proveli pet poslednjih utakmica u Španiji, dve pred dolazak u Beograd kod kuće.

Na kraju je presudila daleko duža klupa, uz neosporni kvalitet jedne od najkompletnijih ekipa u Evropi i jasnog kandidata za najviši plasman u Evroligi.

Kako bilo, Crvena zvezda je pokazala da se nikada ne predaje. Borili su se Ivanovićevi izabranici do poslednjeg atoma snage, ali nije se više moglo protiv Kraljevskog kluba, gorostasa Tavaresa (17 poena i 12 skokova za indeks 35) i snažne francuske reprezentativca Geršona Jabuselea, Vensana Porjea i Petra Kornelija, kao i Džanana Muse koji čitave sezone igra u fantastičnoj formi (19 poena).

"Na kraju velika razlika za njih, ali mislim da smo bili u utakmici negde do kraja treće deonice kada su oni napravili razliku, a mi energetski i fizički pali. Nismo igrali ništa na kraju treće i u četvrtoj četvrtini", istakao je posle utakmice Filip Petrušev.

Imala je centarska linija Zvezde pune ruke posla sa gorostasom sa Zelenortskih ostrva i najdominantnijim centrem Evrolige.

"Bilo je veoma teško, pogotovo što on ide na svaki skok u napadu, ogroman je i gura, a nekako su sve na njemu svirali. Nije nam bilo lako. Mislim da smo mogli više da uđemo u fajt sa njim, nekako su bili agresivniji, igrali su jače od nas a opet smo mi imali više faulova. Znači morali smo da se prilagodimo takvoj igri", dodaje Petrušev.

Ognjen Dobrić je na kraju bio najkorisniji igrač Crvene zvezde sa 11 poena i indeksom 13. Smatra da su i desetkovani crveno-beli mogli bolje u završnici.

"Dobro smo otvorili drugo poluvreme, a onda naglo pali. U poslednjih 15 minuta nismo ličili na ekipu koja je igrala do sada i koja se borila i koja je uvek tražila način da pobedi. Izgledalo je kao da smo se predali i to ne sme da se dešava. Otišli su na plus sedam i onda smo posle dve loše odbrane stali i pustili da rezultat ode na to kakav je bio na kraju. Mislim da to stvarno nije realan, jer mislim da ova naša ekipa može mnogo bolje", skomno tvrdi Dobrić.

Vremena za odmor nema, pošto već sutra od 19.00 crveno-bele čeka sudar sa Monakom u dvorani Aleksandar Nikolić, uz nadu da bi ekipi mogli da pomognu Bentil i Vildoza.

"Nedostajalo nam je baš puno igrača, neki i neplanirano, ali mislim da možemo da se oporavimo. Mislim da će biti drugačija utakmica, možda nam čak i više odgovara Monako jer nema veličnu u igračima kao Real", zaključio je Petrušev.


tagovi

Filip PetruševKK Monako

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara