Filip Petrušev (© Star Sport)
Filip Petrušev (© Star Sport)

Petrušev posle osvojene titule Evrolige nema nameru da ostaje u Efesu

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.05.22. | 16:20

"Razmotrićemo sve kada se sezona završi. Ovaj tim je ispisao istoriju", rekao je Ergin Ataman

Efes je potvrdio šampionski kvalitet. Klub iz Istanbula je odbranio titulu šampiona Evrope i to u Beogradu i to na krilima Vasilija Micića. Dok svi pričaju o Vasi, još jedan Srbin se okitio šampionskim znamenjem. To je Filip Petrušev koji je sa velikim ambicijama otišao u Efes, ali skoro pa da nije ni dobijao šansu ove sezone. Zato i ne čudi njegov stav o odlasku, a uz to bio je potpisao sam ugovor na jednu sezonu. Posle finalne utakmice sa Realom prokomentarisao je uspeh.

Izabrane vesti

"Fenomenalno je, stvarno. Nisam mogao da zamislim da je ovako dobar osećaj, mogu da zamislim kako je tek ovima što su igrali, pogotovo Vasi, koji nas je na kraju izvukao. Stvarno je cela ekipa odigrala dobro i fenomenalan je osećaj", rekao je Petrušev koji je potpom bio upitan da li su njegove ambicije vezane za Efes i naredne sezone:

"Ne", direktan je bio Petrušev u razgovoru za Sport Klub.

Činjenica je da na leto klub iz Istanbula mora da napravi rekonstrukciju tima. Čini se da je završen fantastičan ciklus, a Ataman je upitan i za Filipa Petruševa.

"To je teško pitanje. Situacija je emotivna, svi smo sada emotivni. Videćete. Kao što znate, mi smo u prethodne tri-četiri sezone malo toga menjali. Otišao je Sertač Šanli, doveli smo Petruševa, nismo puštali ljude da odu. Kada se Simon povredio, angažovali smo Brajanta. Razmotrićemo sve kada se sezona završi. Ovaj tim je ispisao istoriju. Nemam ideju šta će se dešavati na leto, mislićemo o tome kasnije", rekao je Ataman.

Prokomentarisao je Atamani činjenicu da je Šanli odlučio da ode u Barselonu.

"Rekao sam mu da ne ide, da ostane i da ćemo napasti novu titulu. Otišao je, tako da se pitam šta sada misli. U finalu je Plajs odigrao perfektan meč, verovao sam u njega. Veliki doprinos je dao i Danston, svi dobro znaju svoje uloge", zaključio je Ataman.


tagovi

Filip PetruševEvroligaAnadolu Efes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara