Nikola Mirotić (©Star Sport)
Nikola Mirotić (©Star Sport)

Pokrenuta lančana reakcija: Olimpijakos spreman da ponudi Mirotiću 5.600.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.07.23. | 17:09

Pirejski velikan namerava da krene jako po veliki potpis, u igri i Zek Ledej

Bilo je samo pitanje momenta kada će se pojaviti prve sveže informacije i evo ih – Olimpijakos se posle rastanka sa Sašom Vezenkovim sprema u ozbiljan napad na potpis Nikole Mirotića!

Bio je to apsolutno očekivan potez u svetlu najnovijih dešavanja. Prema saznanjima portala Eurohoops, Olimpijakos je za Mirotića spremio za dvogodišnji ugovor, s tim da je centralna stavka teksta bila da je u igri 6.000.000 evra neto, ali je taj detalj kasnije povučen. S druge strane, renomirani portal Sport24 ističe da su pirejski crveno-beli bili spremni da Vezenkovu daju 2.400.000 evra godišnje, a da bi za Mirotića išli najviše do 2.800.000 evropskih novčanica.

Izabrane vesti

Da li će to biti dovoljno ili ne videćemo, ali je svakako ozbiljan novac u pitanju. Doduše, daleko ispod onoga što bi dobio u Barseloni za poslednje dve godine saradnje, a priča se o sumi od 22.000.000 evra bruto, što je oko 11.000.000 neto. No, to sigurno neće dobiti nigde u Evropi, ni blizu, bez obzira na kvalitet. Sport24 takođe podseća da je u igri i Zek Ledej, koji je već nosio dres pirejskih crveno-belih tokom sezone 2018/19.

Podsetimo, situacija sa Nikolom Mirotićem je dosta komplikovana. On poslednjih dana radi na uslovima rastanka sa Barselonom, od koje traži da mu isplati poslednje dve godine, što katalonski klub odbija. Pisalo se o tome da dve strane imaju rok do 1. jula da pronađu sporazum jer bi posle tog datuma njegova plata ušla u Barselonin krhki budžet za takmičarsku 2023/24. Barsa je za ovo leto planirala drastično smanjenje budžeta, sa više od 40.000.000 na 30.000.000 evra, zbog čega je rastanak sa Mirotićem jedan od prioriteta.

Španski reprezentativac se u Evropu vratio pre četiri godine i izabrao Barseloninu unosnu ponudu iako mu je bio garantovan dobar novac i u NBA ligi gde je nastupao za Čikago, Nju Orleans i Milvoki. Bio je MVP Evrolige za takmičarsku 2021/22. Prošlu sezonu završio je sa 15,4 poena, 4,3 skoka, 1,2 asistencije i jednom ukradenom loptom u 29 nastupa. Barselona ipak nije uspela da se domogne evropske titule, ali se posle godinu dana vratila na španski tron.

Prema mišljenju gotovo svih košarkaških radnika u Evropi, Mirotićeva odluka je ta koja trenutno "koči" ostale klubove i kada on bude odlučio mogla bi da usledi lavina. A vrlo je izvesno da će Vezenkov prelaskom u Sakramento Kingse ubrzati celu priču.

Sada čekamo da vidimo šta će da odluči Nikola Mirotić.


tagovi

Košarkaški transferiNikola MirotićKK BarselonaKK OlimpijakosZek Ledej

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara