Pokuševski (© Reuters)
Pokuševski (© Reuters)

Postaje sve ozbiljnije: Dabl-dabl Pokuševskog! Grmljavina trojki u Minesoti (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.03.21. | 03:50

Mladi Srbin nastavlja da oduševljava u dresu Oklahome

U nedelju mu je izmakao dabl-dabl, u noći između ponedeljka i utorka ga je zgrabio. Nastavlja Aleksej Pokuševski da raduje navijače, stručni štab i čelnike Oklahome partijama kojima opravdava angažman iz Olimpijakosa. Mladi Srbin (rođen 26. decembra 2001) opet je imao važnu ulogu u pobedi Tendera, s tom razlikom što je, posle s penala overene pobede u Hjustonu, još više doprineo na gostovanju Minesoti.

Grmljavina je slavila u Mineapolisu 112:103, a Pokuševski potvrdio da ima i petlju i štofa za zapaženu NBA karijeru. Ovoga puta dabl-dabl u vidu 13 poena i deset skokova za 33 minuta na parket. Trener Majk Degnolt opet je uvrstio 19-godišnjeg Alekseja u startnu petorku i nije se pokajao.

Izabrane vesti

Naprotiv, Pokuševski je bio vrlo koristan, pokupio deset lopti pod svojim obručem i ako je verovati podacima iz Sjedinjenih Američkih Država na taj način došao do 100 defanzivnih skokova u debitantskoj sezoni. Učinkovit je bio i na suprotnom kraju terena, tako što je od tih 13 poena devet stiglo kroz trojke. Osam puta je Aleksej pokušao dalekometnom paljbom – što pokazuje koliko veruje u sebe i koliko slobode mu ekipa daje – pogodio je tri, realizovao još dva napada gostiju, sa sa još tri blokade i te kako pomogao da se upiše 19. pobeda u sezoni.

Najveće zasluge, ipak, idu na račun Šaja Gildžusa Aleksandra, strelca čak 31 poena (11 od 23 iz igre), ali i centra Mozesa Brauna, koji je uhvatio čak 17 lopti, a u poslednje dve sedmice jednom je imao 12, jednom 14, dvaput po 16 skokova.

Oklahoma je, ipak, susret prelomila šutevima za tri poena. Ubacila ih je 21, što predstavlja rekord seozne ovog tima. Primera radi, Minesota je pokušala dvaput više, a pogodila sedam manje. I tu je izgubila meč, iako je pred kraj serijom 13:2 probala da vrati rezultatsku neizvesnost.

Poraženom sastavu nije vredeo ni dabl-dabl učinci Karla Entonija Taunsa (33 poena, deset skokova) i Rikija Rubija (po 11 poena i asistencija).

Loše je Sakramento počeo seriju od šest uzastopnih gostovanja (porazi od Atlante i Šarlota), ali ju je završio na sjajan način. Očekivano je izgubio od lidera Istočne konferencije, Filadelfije, međutim, dobio je Vašington, Boston, na kraju i Klivlend (119:105).

Dobio je i naznake da mladost i timu Kingsa može više nego što prikazuje ove sezone. Posebno se to odnosi na Dearona Foksa koji je meč okončao sa 30 poena. Deveti put u ovom ciklusu 23-godišnji bek stigao je do pomenute granice. U Ohaju je pogodio 13 od 23 šuta iz igre, zabeležio po šest skokova i asistencija i bio pokretačka snaga sastava Luka Voltona. Osim Foksa, gosti su imali i raspoloženog 21-godišnjeg Tajrisa Halibartona koji je ubacio rekord karijere (18 poena, 11 od 15 iz igre, četiri trojke iz pet pokušaja), a taj tandem sjajno je pratio Rišon Holms (17 poena, 16 skokova), dok je Badi Hild stao ka „koti 19“.

Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica na parketu je proveo samo devet minuta. Za to vreme postigao je tri poena i uhvatio jednu loptu.

NBA LIGA

Klivlend – Sakramento 105:119

/Mekgi 18 – Foks 30/

Minesota – Oklahoma 103:112

/Tauns 33 - Gildžus Aleksandar 31/



tagovi

OklahomaOklahoma Siti TanderMinesota TimbervulvsNemanja BjelicaAleksej PokuševskiSakramento KingsNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara