Fakundo Kampaco (©MN Press)
Fakundo Kampaco (©MN Press)

Priđoni u akciji, Argentina hoće Fakunda Kampaca u februaru

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.01.23. | 23:22

Reprezentaciji bi mogao da pomogne i Leandro Bolmaro

Aktuelni svetski vicešampion Argentina i dalje nije obezbedio vizu za naredni Mundobasket, a da bi to uradio moraće da dobije obe preostale utakmice, protiv Dominikanske Republike i Kanade na domaćem parketu.

Iz Južne Amerike stižu informacije da selektor Albiselesta Pablo Priđoni želi da za dva prelomna meča kvalifikacija na raspolaganju ima veliko pojačanje u liku Fakunda Kampaca!

Izabrane vesti

Kako navode tamošnji mediji, nekadašnji plejmejker Denvera, Dalasa i Real Madrida trebalo bi da odigra Kup Radivoja Koraća u Nišu, posle čega bi se zaputio na drugi kraj planete kako bi vodio Argentinu do plasmana na završnicu Svetskog kupa što je ujedno prioritet selektora Priđonija i kompletne reprezentacije u ovom trenutku. Adut nekadašnjeg asa je to što omaleni plejmejker ne može da igra Evroligu do početka marta i trenutno može da nastupa samo u Jadranskoj ligi. To ne garantuje unapred da će Crvena zvezda pristati da njen plej otputuje kući.

Ponedeljak, 18.00: (1,17) Crvena zvezda (20,0) Cedevita Olimpija (5,50)

Pored Kampaca, Priđoni radi i na dovođenju još jednog pojačanja – Leandra Bolmara. Mladi krilni košarkaš je pod ugovorom sa Jutom, ali najveći deo vremena provodi u filijali Solt Lejk Sitiju. Priđoni je već stupio u kontakt sa čelnicima Džezera i sada čeka njihovu konačnu odluku po pitanju Bolmarovog angažmana krajem februara.

Argentina u ovom trenutku ima skor 7-3 poput Venecuele i Dominikanske Republike, sa kojom se sastaje 26. februara najverovatnije u Mar del Plati. Tri dana ranije srebrna selekcija iz Pekinga ugostiće Kanadu. Sa obe pobede Argentina bi se automatski kvalifikovala za Mundobasket. U slučaju poraza od Kanade, bio bi potreban trijumf sa bar 11 poena nad Dominikanskom Republikom. Matematički postoji mogućnost da Argentina ode dalje i sa oba poraza, ali to je na dugačkom štapu...



tagovi

Fakundo Kampacokošarkaška reprezentacija ArgentineKvalifikacije za Mundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara