Serhio Ljulj (MN Press)
Serhio Ljulj (MN Press)

Problemi su prošlost, Kralj ponovo pravi: U Beograd prvi stižu Ljulj i drugari

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.04.22. | 22:10

Madriđani sa 3:0 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige izbacili izraelski Makabi i plasirali se na završni turnir

Mogli su da sumnjaju u njih, da se pitaju šta se to dešava u svlačionici i da li će uspeti da se izdignu iz teške situacije... Ređali su poraze košarkaši Reala, problemi su se nagomilavali, raspoloženje je bilo daleko od pozitivnog. Međutim, sve to su uspeli Madriđani da ostave iza sebe i da se potpuno fokusiraju na borbe u plej-ofu. Ne samo da su pronašli formu koja je potrebna za odlučujuće bitke, nego im je i pošlo za rukom da prvi preseku vrpcu. Večeras je četa Pabla Lasa dobila i treću utakmicu u četvrtfinalnoj seriji Evrolige protiv Makabija i postala prvi polufinalista koji stiže u Beograd - 87:76 (25:22, 26:19, 22:20, 15:14).

Kada je izraelski predstavnik dobio odloženu utakmicu protiv Fenerbahčea na neki način je izabrao rivala u četvrtfinalu. Možda se očekivala neizvesnija serija ili mnogo više drame, ali ništa od toga... Real Madrid je na krlima Serhia Ljulja odleteo do još jedne pobede i pokazao da nikada ne sme da bude otpisan. Iskusni Španac je večeras u trijumfu učestvovao sa 18 poena, šest asistencija i tri skoka. Bio je prava pokretačka snaga gostiju, a domaća publika je mogla od njega da vidi majstorske poteze.

Izabrane vesti

Najbolje ga je ispratio Geršon Jabusele, za koga se pisalo da je početkom aprila tokom kriznog perioda bio čak i kažnjen zbog nesportskog ponašanja. Sad je ekipi doneo zlata vredne poene i uhvaćene lopte. Zabeležio je ukupno 16 poena, uz odlične procente (4-4 za dva, 3-2 za tri) i osam skokova. U poraženom sastavu se kao i obično izdvojio Skoti Vilbekin koji je upisao 22 poena, ali to nije bilo dovoljno da sruši Real Madrid.

Kraljevski klub je sa četvrte pozicije stigao u razigravanje, a onda kao prvi otišao na fajnal-for. Definitivno je to ekipa od koje može sve da se očekuje. Sada igračima iz Madrida preostaje da se okrenu gledanju i analizi utakmica Bajerna i Barselone, jer su to timovi na koje mogu da idu u polufinalu.

Pored svih problema, očigledno da takmičenje u Beogradu nije moglo da prođe bez Reala i Pabla Lasa.

EVROLIGA - PLEJ-OF (TREĆE UTAKMICE)

Utorak

Efes – Olimpija Milano 77:65 /2:1 u seriji/

/Micić 20 - Hol 16/

Makabi – Real Madrid 76:87 /0:3 u seriji/

/Vilbekin 22 - Ljulj 18/

Sreda

20.30: (3.05) Bajern (15.0) Barselona (1.45) /1:1 u seriji/

21.00: (1.90) Monako (13.5) Olimpijakos (2.05) /1:1 u seriji/

NAPOMENA: Na fajnal-for idu ekipe koje prve stignu do tri pobede


tagovi

Serhio LjuljKK Real MadridKK Makabi Tel Aviv

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara