Dejan Radonjić (©Star Sport)
Dejan Radonjić (©Star Sport)

Radonjić: Neki igrači danima nisu u najboljem fizičkom stanju i formi, ovako nešto se očekivalo

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.02.22. | 21:15

"Pokazali smo u odbrani da smo na nivou najvišeg kvaliteta. Za napad, da smo u najboljoj formi, opet bi moralo da se očekuje teška utakmica"

Crvena zvezda je na granici da izgubi korak sa konkurencijom i ostane definitivno ostane bez plasmana u Top 8.

Ova sedmica duplog programa, odnosno dve utakmice na svom parketu, mogle su Crvenu zvezdu da poguraju napred, ali tesan poraz od milanske Olimpije ostavio je crveno-bele sa minimalnim šansama da naprave iskorak.

Izabrane vesti

"Čestitke Olimpiji na pobedi. Bila je teška, fizički zahtevna utakmica. Na obe strane se igralo dobro. Igrali su dovoljno bolje večeras i uzeli pobedu", izjavio je Dejan Radonjić posle utakmice.

Sreda, 18.00: (1,70) CSKA (14,5) Efes (2,30)

Iako je od svojih igrača tražio jednostavnija rešenja, oni su u nekim momentima suviše komplikovali napade, što je dovelo do više grešaka i izgubljenih lopti... 

"Igrali smo protiv jednog od najboljih timova u ligi što su večeras, kao i mnogo puta dosad pokazali. Imaju mnogo razloga da razmišljaju da mogu da budu i bolji nego prošle sezone. Pobeđivali su i mnogo bolje timove od Crvene zvezde u gostima. Došli su sa timom koji je fizički kvalitetniji, uspeli su kroz to da naprave dobre stvari i pokažu kroz dobru odbranu koju su imali", poručio je trener Zvezde i dodao:

"Već sam govorio, a nadam se da niste zaboravili, da smo prošlo težak period koji je bio protkan velikim brojem dana bez treninga, u strogom mirovanju. Tek smo počeli da radimo i naglašavao sam da bi pad mogao da se oseti. Očigledno je bilo na samom početku utakmice da postoje problemi, jasno mije da neki igrači nisu u najboljem fizičkom stanju, ni formi. Kada igramo protiv jednog od najboljih timova teško je izboriti se sa tim".

Nastavio je misao...

"I da smo u najboljem stanju i ritmu, realno je očekivati tesnu utakmicu. Pogađali su teške šuteve, mi neke solidne pozicije nismo realizovali. Želja je bila ogromna, potrošnja velika. Osetilo se kasnije da ponestaje snage, tako se i došlo do grešaka. Tražila su se rešenja kroz meč, oni su ipak držali kontrolu, mi se nismo predavali što je za svaku pohvalu, ali nismo mogli da dođemo do preokreta".

Da li je u ovakvom, šahovskom meču teže igrati dobru odbranu ili napad?

"Pokazali smo u odbrani da smo na nivou najvišeg kvaliteta. Za napad, da smo u najboljoj formi, opet bi moralo da se očekuje teška utakmica. Bilo je potrebno da napravimo još jedan korak više da bismo bili konkretniji. Falilo nam je boljih odluka, potrošnja je bila velika, ona je za nas u ovom trenutku i više od toga. Pokušaćemo iz svega ovog da izađemo na najbolji mogući način".

Za kraj je dodao:

"Ako se malo vratimo, a verujem da vi takođe analizirate događaje, da početak ove utakmice podseća na početak protiv Asvela. Meni kao treneru koji je prošao sve to, jasno ukazuje na neke stvari. Radili smo neke stvari atipične za nas, igrači su uspevali da završe četvrtinu bez minusa".

Sledeći meč je protiv Monaka u četvrtak od 19 časova na istom mestu.


tagovi

Dejan RadonjićKK Crvena zvezdaEvroliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara