Duel Zagorca i Davidovca (© MN Press)
Duel Zagorca i Davidovca (© MN Press)

Raspored ABA lige: Zvezda prvo domaćin i Budućnosti i Partizanu, večiti derbi sredinom novembra

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.09.21. | 12:39

Parni valjak u Podgorici odmah posle meča sa crveno-belima

Nikad jača ABA liga. Makar po imenima. Kako trenera, tako i igrača. Povratak Željka Obradovića na klupu Partizana, značajna ulaganja crno-belih u igrački kadar, velika osveženja u Crvenoj zvezdi i zadržavanje Dejana Radonjića, promena trenera u Budućnosti (Aleksandar Džikić umesto Dejana Milojevića) i jačanje Podgoričana profilisala su beogradske večite rivale i Đetiće kao glavne kanditate za tron.

Uz vrlo zanimljive sastave Cedevita Olimpije, Igokee, pa i Mornara, zbog čega valja očekivati uzbudljivu sezonu u regionanom takmičenju. Početak se primakao. Još samo dve sedmice ostale su do premijernog podbacivanja lopte, a čast da otvore novu sezonu imaće u Baru Mornar i Cibona.

Izabrane vesti

MOZZART NUDI KVOTE ZA OSVAJAČA ABA LIGE

Zvaničnici ABA lige objavili su kompletan raspored takmičenja, a ako se posmatraju najveći favoriti deluje da Crvena zvezda ima nešto povoljni ritam tokom jeseni, jer će najveće takmaca dočekati. Prvi veliki derbi na programu je u drugom kolu, pošto će sastav Dejana Radonjića u ponedeljak, 4. oktobra ugostiti Budućnost u reprizi finala plej-ofa iz prethodne sezone, a biće i domaćini prvog večitog derbija. Taj meč na programu je između 12. i 15. novembra, zavisno od termina naših klubova u Evroligi i Evrokupu.

Odmah posle toga Parni valjak će ugostiti Budućnost u devetom kolu, u periodu od 19. do 22. novembra.

Kad su u pitanju revanši, Zvezda gostuje u Podgorici u prvoj sedmici februara, drugi večiti derbi u sezoni, kad nominalni domaćin bude Partizan, predviđen je za prvu martovsku nedelju, dok će u terminu od 11. do 14. marta Parni valjak gostovati u Morači.

Osnovni deo prvenstva završava se 11. aprila, posle čega prve četiri ekipe igraju plej-of. Polufinale se igra na dve pobede, termini su 12. 15. i 18. april, pobednici će se plasirati u finala, prsten će osvojiti tim koji prva zabeleži tri pobede u utakmicama predviđenim od 24. aprila do 5. maja.

ABA LIGA, PAROVI PRVOG KOLA

24. septembar: Mornar – Cibona, 18.00

24. septembar: Crvena zvezda – Split, 20.00

25. septembar: Igokea – Borac, 17.00

25. septembar: Cedevita – Krka, 21.00

26. septembar: Mega – Derbi, 12.00

26. septembar: Budućnost – FMP, 19.00

27. septembar: Zadar – Partizan, 18.00

Kompletan raspored ABA lige pogledajte OVDE.


tagovi

ABA ligaKK PartizanKK Crvena zvezdaKK Budućnost Podgorica

Obaveštavaj me

KK Partizan
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara