Željko Obradović (Star sport)
Željko Obradović (Star sport)

Samo jedan trener u istoriji poveo 2:0 u gostima! I na kraju je osvojio Evroligu! Sedi na klupi Partizana...

Vreme čitanja: 1min | čet. 27.04.23. | 23:10

Crno-beli će u utorak u Beogradu imati meč loptu za plasman na fajnal-for u Kaunasu

Ne jedan, nego dva brejka u Madridu!

Partizan Mozzart Bet je napravio čudo protiv Kraljevskog kluba u španskoj prestonici i poveo 2:0 u četvrtfinalnoj plej-of seriji Evrolige! A kakvo je čudo u pitanju, dovoljno je pogledati bližu istoriju najkvalitetnijeg evropskog takmičenja.

Izabrane vesti

U 13 prethodnih evroligaških sezona su odigrane 52 četvrtfinalne plej-of serije na tri dobijene utakmice. Samo jednom do večeras se desilo da autsajder, odnosno nenosilac, povede 2:0 u pobedama posle prva dva meča u gostima.

Bilo je to u sezoni 2016/17 kada je Panatinaikos bio domaćin protiv Fenerbahčea na čijoj klupi je tada sedeo Željko Obradović. Žuto-plavi su pobedili u oba meča u Atini (71:58 i 80:75), a onda su potom u trećoj utakmici na svom terenu dokusurili Grke (79:61) i obezbedili mesto na fajnal-foru koji se igrao u Istanbulu. U polufinalu ga je čekao španski tim (Real Madrid) koji je savladan 84:75, a u finalu je pao Olimpijakos i Fenerbahče je osvojio titulu.

Šest godina kasnije, Željko Obradović je na pragu da napravi prvi deo podviga. Ako u Beogradu iskoristi meč loptu i eliminiše Real Madrid, u polufinalu na fajnal-foru u Kaunasu bi Partizan Mozzart Bet mogao da ide na španski tim (Barselona) a u finalu na grčki Olimpijakos. Inače, u tom timu Fenera je bio Džejms Naneli.

Kako se neke stvari dešavaju baš samo Željku Obradoviću? Teško da su u pitanju slučajnosti…


tagovi

Željko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara