Šarunas Jasikevičijus (©fcbarcelona.es)
Šarunas Jasikevičijus (©fcbarcelona.es)

Šarasu u Barsi budžet od 33.000.000, čekaju se Pau Gasol, Kalates, Veseli, Ekpe Judo, De Kolo…

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.07.20. | 16:36

“Ne bi smetao Pau Gasol”, šali se Jasikevičijus

Svetislav Pešić je otišao uz izraze zahvalnosti iz kluba, budućnost Barselone je – Šarunas Jasikevičijus. Nekada genijalni plejmejker, koji je trenerski talenat pokazao u Žalgirisu, zvanično je danas promovisan u katalonskom gigantu. Svestan da su očekivanja tamo značajno veća nego u Kaunasu.

Izabrane vesti

Sam od sebe mnogo zahtevam, taj pritisak mora da dolazi iznutra, svakodnevno, a moje je da probam da ga prenesem na ekipu. Šansa da vodim ovako veliki klub, sa ovakvim igračima, zaista je velika. Jedva čekam da počnemo”, rekao je Jasikevičijus na početku zvanične promocije.

Najveći njen deo je naravno posvećen izgledu tima u novoj sezoni. I ne misli se tu samo na ideje novog šefa. Nije tajna da je Blaugrana u finansijskim poteškoćama, zavisi od fudbalske sekcije koja je poprilično istrpela. Sve druge sekcije zato će morati da smanje budžet za 15 do 20 odsto. U slučaju košarkaškog kluba, a prema informacijama lokalnog lista Sport: umesto 41.000.000 evra – na koliko je mogao da računa PešićJasikevičijus će imati 33.000.000.

Mnogo, ako poredimo sa drugim evroligašima. Ali treba i mnogo toga zakrpiti u timu. Otišli su iz Barse Ante Tomić, Kevin Pangos, a otići će i Pau Ribas. Ugovori su produženi Brendonom Dejvisom i Kajlom Kjurikom, ali prave bombe tek se očekuju. Pod broj jedan, tu je Nik Kalates koji bi već koliko ove nedelje mogao da bude predstavljen u Barseloni. A navijače bi najviše obradovalo kad bi se ostvarila glasina koja kaže – Pau Gasol u ponovo u prugastom dresu!

Jasikevičijus je ipak zakopčan.

Razgovaramo o svemu ovih dana. Razmenili smo mnogo poruka, ali tek smo u prvoj fazi, idemo korak po korak. Tim je dobar, ali probaćemo nešto da popravimo. Neću ništa sad da potvrđujem. Možemo da pričamo o svemu, ali tek je ovo početak, ne vredi nam previše. Što se tiče Paua, svi znate koliko ga volim, on mi je prijatelj i ne bi sigurno smetao”, golica Šaras maštu navijača.

Pominju se naravno i druga zvučna imena. Od nekadašnjeg centra Fenerbahčea Ekpea Juda, krilnog četvorke Žalgirisa Zeka Ledeja, pa i Jana Veselog, koji doduše u Istanbulu prima 2.000.000 evra po sezoni. Neto. I ima ugovor na dve godine, ali Fener se upinje da skreše budžet. Ako bi se ukazala šansa, rado bi Barselona krenula i po Kostasa Slukasa i Nanda de Koloa, mada je to na dugačkom štapu.

Nisu ni samo već ostvarene evroligaške zvezde tema u Barsi. Tu je recimo i 19-godišnji Leandro Bolmaro, biser iz akademije, koji se prijavio i za NBA draft. U ugovoru argentinskog niskog krila i izlazna klauzula od 900.000 evra. Ako mu Šarunas ne da minute boji se javnost da bi mogao da ode.

Ne mogu još da pričam o tome, jer ne poznajem u potpunosti situaciju u mladom timu. Prvo treba da pogledamo te momke, da vidimo ko bi mogao da pomogne, da krene sa nama na pripreme, pa da ih vidimo uživo. Voleo bih kada bih mogao da koristim što više njih, kao što je bio slučaj u Kaunasu, ali treba prvo da vidimo da li imaju kvalitet za Barselonu”.

Na kraju, kako će Barselona izgledati naredne sezone?

Probaćemo da igramo lepo, ali ne na uštrb rezultata. Mora da se počne od odbrane, a tek onda da se razmišlja o napadu i svemu ostalo. Barselona mora da iskoristi karakteristike igrača koje ima, da stvori sistem koji svakome pruža da pruži svoj maksimum. Voleo bih da igramo brzu košarku, ali prvo treba da sagledamo kakvu ekipu imamo, pa i da analiziramo svakog protivnika pred nama. Mnogo je to posla. Kad budemo imali kompletan tim tek onda ćemo imati jasniju ideju kako ćemo da igramo”, završio je Jasikevičijus.

Ipak, sa budžetom od 33.000.000 evra podrazumeva se da će Barselona morati da napadne svaki trofej.


tagovi

Šarunas JasikevičijusKK Barselona

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara