Filip Petrušev (©MN Press)
Filip Petrušev (©MN Press)

Sjajna poluvremena za Petruševa i Jovića

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.07.23. | 01:23

Vrlo dobra izdanja naših košarkaša u mečevima Letnje lige

Trude se Nikola Jović i Filip Petrušev da se tokom Letnje lige dokažu svojim trenerima u Majamiju i Filadelfiji i - dobro im ide. U noći između subote i nedelje nastavili su u ritmu iz prethodnih dana, ali čeka ih još mnogo mečeva i truda kako bi pridobili Erika Spolstru i Nika Nursa.

Jović je pobedi Majamija nad Bostonom 99:88 doprineo sa 14 poena, 6 skokova, 3 asistencije, 2 ukradene lopte i 1 blokadom za 28 minuta u igri. Bio je treći najefikasniji igrač svog tima, sa dva poena manje od Džordana Volša, dok je posebno motivisan za ovaj duel bio Orlando Robinson koji je za 33 minuta na parketu uspeo da ubaci 36 poena, uz 11 skokova i 4 asistencije. Nema sumnje da bi Jović, koji je samo u prvom poluvremenu ubacio 12 poena, imao i bolje popunjene statističke kolone na kraju da nije morao na klupu zbog povrede levog stopala, pa je u četvrtoj četvrtini odigrao svega dva minuta.

Izabrane vesti

Veruje, ipak, 20-godišnji Srbin da problem koji ga je zadesio u finišu utakmice nije previše ozbiljan i da će brzo moći da nastavi da trenira i igra.

"Samo sam nezgodno stao i iskrenuo stopalo. Nisam znao šta je u pitanju, ali malo je oteklo i to je sve. Verujem da ću moći da igram već u sledećoj utakmici. Nadam se da hoću", objasnio je Jović posle meča.

Kako bi još više napredovao, moraće Jović da popravi šut. Protiv Seltiksa je imao samo tri pogotka od devet pokušaja iz igre, dok je u šutu za tri poena oba puta bio neprecizan. Ipak, pokazao je odličnu koncentraciju i mirnu ruku kada je reč o slobodnim bacanjima. Ubacio je osam puta iz devet šuteva.

Razlog za zadovoljstvo ima i Petrušev, čija je Filadelfija savladala Njujork 110:101. Doskorašnji košarkaš Crvene zvezde takođe je imao uspešan nastup u prvom poluvremenu. Sa 10 poena i 4 skoka za 10 i po minuta, uz šut iz igre 5/6, Petrušev je bio najefikasniji igrač Filadelfije u prve dve četvrtine, ali se po povratku sa velikog odmora nije naigrao. Trener Nurs više pažnje je posvetio nekim drugim igračima, pa je 23-godišnji Beograđanin dodao još samo tri poena i jedan skok na svoj učinak, pogodivši jedinu trojku koju je uputio tokom ovog meča.

Petrušev je tako sa prvog pao na deobu petog mesta liste strelaca u svom timu. Prestigli su ga Džejden Springer (23 poena), Džavonte Smart (17) i Di Džej Stjuart i Riki Kaunsik (po 14), dok je Terkavion Smit bio izjednačen sa srpskim košarkašem.



tagovi

Filip PetruševNikola JovićNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara