Duško Ivanović (©MN Press)
Duško Ivanović (©MN Press)

Španci najavljuju: Senka Duška Ivanovića nad Baskonijom i Penjarojom

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.10.23. | 02:04

Odbrojani dani Đoanu Penjaroji...

Crvena zvezda je u smiraj subote ostala bez trenera, po svemu sudeći novi šef struke biće Janis Sferopulos, a Duško Ivanović neće dugo biti slobodan.

Baskonija je poput Crvene zvezde nadomak smene trenera, Đoanu Penjaroji su dani na klupi tima iz Vitorije izgleda odbrojani i samo je pitanje trenutka kada će otići. Sferopulos se prvo dovodio u vezu sa Baskima, ali je Crvena zvezda u međuvremenu napravila manevar koji bi mogao da zadovolji i Baskoniju. Jer, prema pisanju madridske Marke, Duško Ivanović je na pragu novog povratka u Vitoriju.

Izabrane vesti

Ako bi se taj posao zaista dogodio, Ivanoviću bi to bio četvrti mandat u klubu koji je već vodio od 2000. do 2005, zatim od 2008. do 2012. i od 2019. do 2021. godine. Sa Baskonijom je tri puta bio prvak Španije, u svakom mandatu po jednom (2002, 2010, 2020), a osvojio je i četiri Kupa kralja, kao i španski Superkup. Kao trener Baska dva puta je igrao finale Evrolige (2001, 2005), a bio je dva puta i trener godine u Španiji.

Penjaroja je vrlo blizu otkaza posle poraza u prvoj duploj sedmici Evrolige, prvo od Bajerna sa osam, pa Žalgirisa sa 17 razlike. Iako je sam početak sezone, u medijima se već neko vreme spekuliše o njegovom odlasku.

"Ekipa mora da se zategne, ali ako treba da budemo apatični i tužni 19. oktobra, onda to nije dobro. U sportu ne postoji strpljenje i mi treba da se nosimo sa tim", rekao je Penjaroja posle Žalgirisa.

Još se letos u pitanje dovodio njegov ostanak. Prošle sezone je 33 kola bio u zonu Top 8, ali je bez plasmana u četvrtfinale ostao u poslednjem kolu. U Kupu kralja poražen je od Huventuda u četvrtfinalu, baš kao i u plej-ofu ACB lige.


tagovi

Duško IvanovićBaskonijaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara