Luka Dončić (FIBA)
Luka Dončić (FIBA)

Spisak Slovenaca: Dončić predvodi, otpao evropski prvak iz 2017.

Vreme čitanja: 1min | pon. 28.06.21. | 16:03

Selektor Aleksander Sekulić skratio spisak na 12 igrača

Konačan spisak košarkaša na koje računa za olimpijski kvalifikacioni turnir je objavila i Slovenija.

Selektor Aleksander Sekulić je skratio spisak igrača sa 14 na 12. za tunir u Litvaniji koji počinje u sredu. Na poslednjem filteru su otpali Miha Lapornik i Matic Rebec koji je pre četiri godine bio deo šampionskog tima na Evrbasketu u Sloveniji.

Izabrane vesti

Spisak Slovenije za kvalifikacije za Olimpijske igre:

Luka Rupnik (Cedevita Olimpija), Jaka Blažič (Cedevita Olimpija), Edo Murić (Cedevita Olimpija), Žiga Dimec (Cedevita Olimpija), Jakob Čebašek (Dinamo Bukurešt), Zoran Dragić (Baskonija), Klemen Prepelič (Valensija), Luka Dončić (Dalas), Majk Tobi (Valensija), Gregor Hrovat (Šole), Vlatko Čančar (Denver), Aleksej Nikolić (Gravlen).

Slovenci nikada nisu igrali na Olimpijskim igrama pa se nadaju istorijskom uspehu. U grupi su favoriti protiv Poljske i Angole dok ih u finalu najverovatnije čeka domaćin Litvanija koja je u grupi apsolutni favorit protiv Venecuele i Južne Koreje.

Najveći adut Slovenaca je sjajni Luka Dončić iza kojeg je fenomenalna sezona u NBA ligi. Tu su još šestorica igrača koja su 2017. osvojila zlato na Evrobasketu: Nikolić, Prepelić, Blažić, Dimec, Murić i Čančar. Za Slovence će u kvalifikacijama debitovati i Amerikanac Majk Tobi iz Valensije.


tagovi

košarkaška reprezentacija SlovenijeLuka Dončić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara