Srbin selektor Rusije u košarci!

Vreme čitanja: 1min | čet. 21.10.21. | 18:26

Zoran Lukić preuzima Zbornaju

Novi selektor reprezentacije Rusije u košarci biće srpski trener Zoran Lukić. Kako piše tamošnji Sport Express, Izvršni komitet Ruske košarkaške federacije odobriće u petak kandidaturu iskusnog stratega, kojeg je predložio "savet trenera". Nakon toga će čekati saglasnost Ministarstva sporta, ali se to svodi na suštu formalnost.

Na taj način je završen petogodišnji ciklus pod vođstvom Sergeja Bazareviča, a prvi Lukićev izazov biće kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2023. godine, koje kreću u novembru.

Izabrane vesti

Lukić je počeo trenersku karijeru kao pomoćnik u Beopetrolu, a u Rusiji se dokazao kao trener Nižnjeg Novgoroda, koji je prvobitno vodio između 2008. i 2014. godine, a potom ga ponovo preuzeo 2017.

Srpski trener je već imao saradnju sa tamošnjim Savezom tokom karijere, pošto je 2006. godine predvodio selekciju Rusije do 16 godina. U Rusiji ga smatraju za principijalnog i inteligentnog trenera, sposobno da otkrije ruske talente. O tome kakvu reputaciju ima u tamošnjim okvirima govori i činjenica da su mnogi mladi igrači sami želeli da započnu karijeru i Nižnjem, kako bi sarađivali upravo sa njim.


tagovi

Zoran Lukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara