Strajin Nedović (©Star Sport)
Strajin Nedović (©Star Sport)

Status Zlatibora u ABA ligi u fokusu pred start Superlige, klub spreman za administrativnu borbu

Vreme čitanja: 3min | čet. 05.05.22. | 13:38

"Probaćemo uz pomoć naših najtrofejnijih klubova da se izborimo da dođemo tamo gde nam je mesto", najavljuje trener Strajin Nedović

Izostanak predstavnika Partizana na konferenciji pred start plej-ofa košarkaške Superlige privuklo je veliku medijsku pažnju, pogotovo u svetlu izjava klupskog predsednika Ostoje Mijailovića da ekipa "neće igrati ako se prednost domaćeg terena bude dodeljivala na osnovu plasmana u Jadranskoj ligi", međutim jedna od glavnih priča među okupljenim učesnicima bio je status Zlatibora.

Osvajač KLS i ABA 2 lige od srede uveče definitivno je postao žrtva nelogičnog ograničenja broja klubova iz jedne zemlje pošto je poražen od Borca u plej-autu regionalnog takmičenja. Prema slovu pravilnika ABA lige Zlatibor je na papiru ostao u nižem rangu iako je osvojio pehar, ali trener Strajin Nedović već najavljuje administrativnu borbu za ono što klubu pripada.

Izabrane vesti

"Mi smo ove sezone napravili istorijski uspeh za naš klub i naše mesto. Osvojili smo i KLS i ABA 2 ligu. Ostaje gorak ukus u ustima posle poraza od Borca. Mi nećemo nastupati u ABA 1 ligi jer su takva pravila. Nadamo se da ćemo uz pomoć sportske diplomatije moći da ispravimo ovu nepravdu. Ostaje sve na čelnicima i rukovodstvu ABA lige", kaže Nedović.

S obzirom da je Zlatibor tek juče definitivno saznao da neće biti učesnik ABA lige, klub još nije pokrenuo nikakve konkretne poteze. Ali, strategija se uveliko pravi i na Čajetini se nadaju pomoći najvećih srpskih klubova da se izbore za ono što su na parketu ostvarili...

"Ne mogu ništa konkretno da kažem, znamo kako ćemo da idemo, kuda ćemo da idemo, pre svega uz pomoć i podršku najtrofejnijih klubova pokušaćemo da dođemo tamo gde nam je i mesto, tamo gde smo zaslužili".

Svestan je šef stručnog štaba Zlatibora kakva su pravila takmičenja i da su ona bila kristalno jasna pre prvog podbacivanja lopte. Ali...

"Propozicije su bile jasne i mi smo svi bili dobro upućeni u sve to. Mi smo možda iznenadili celu košarkašku javnost uspehom koji smo napravili, a plašim se da se ovo pravilo ne promeni tokom leta, a da Zlatibor bude klub na kome će se slomiti sve i ne dobije ono što zaslužuje. Nadam se da ćemo uspeti u našoj borbi", nema dilemu trener Zlatibora.

Treneri ostalih klubova učesnika Superlige redom su čestitali Zlatiboru na ostvarenim uspesima i poželeli su mu da se izbori za plasman u regionalnu elitu.

Strajin Nedović je govorio i o početku Superlige, gde će u četvrtfinalu odmeriti snage sa ekipom Mladosti iz Zemuna.

"Posle svega što smo napravili u KLS I ABA 2 ligi došlo je do fizičkog i emotivnog pražnjenja. Poslednja dva-tri meseca igramo u skraćenom rosteru, ali smo uspeli da napravimo odlične rezultate. Mladost je naš stari protivnik, borićemo se što više da dođemo do polufinala. Što se tiče ekipe i strukture, nadam se da će se konačno vratiti Lakvinton Ros, pa da ćemo imati puniji sastav".

Zlatibor je domaćin prvog susreta koji se igra u subotu od 17 časova, dok je drugi susret na programu u ponedeljak od 18.00 u Zemunu.


tagovi

Strajin NedovićKK Zlatibor ČajetinaKošarkaška Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara