Parker (© AFP)
Parker (© AFP)

Toni Parker prodaje Asvel

Vreme čitanja: 1min | uto. 14.02.23. | 00:20

Kraj posle devet godina

Sva je prilika da će raskinuti Toni Parker i Asvel. Jedan od najprepoznatljivijih francuskih košarkaša u istoriji, trenutno većinski vlasnik kluba iz Vilerbana, rešio je da digne ruke od upravljanja.

Parker je odlučio da proda većinski paket akcija Asvela i na taj način zvanično „izađe“ iz kluba kojim rukovodi od 2014, na čijoj klupi trenutno sedi njegov rođeni brat, Ti Džej Parker.

Izabrane vesti

Prema saznanjima Lekipa, na ovaj potez Tonija Parkera uticalo je veliko nezadovoljstvo navijača i sve češće primedbe sa tribina posle razočaravajućeg učinka u dosadašnjem toku sezonu. U Evroligi je Asvel pretposlednji, sa osam pobeda na 24 utakmice, lošija od njega je jedino berlinska Alba, dok je u francuskom prvenstvu tek sedmi i ima čak šest pobeda manje od lidera Monaka, koga predvodi Saša Obradović.

Toni Parker će navodno upravljački deo prodati Seržu Buenu, predsedniku kompanije Smart Good Things, partnerskoj firmi Asvela.

Inače, Toni je još 2009. kupio najpre 20 odsto akcija Asvela, tokom NBA lokauta 2011. je čak i igrao u Lionu, zatim je 2014, po okončanju profesionalne karijere, postao predsednik kluba tako što je kupio većinski paket deonica. Sad će ih prodati i posle bezmalo devet godina staviti tačku na projekat u kome je Asvel osvojio četiri titule, dva Kupa Francuske i jedan Superkup.


tagovi

AsvelKK AsvelToni ParkerToni ParkerEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara