Marvin Begli i Nikola Jokić (©AFP)
Marvin Begli i Nikola Jokić (©AFP)

Trener Denvera ljut na Nikolu Jokića: Neprihvatljivo je da izgubi deset lopti

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.12.20. | 11:11

Pohvale od legende Nagetsa, ali i kritike od šea stručnog štaba

Doživeo je Denver drugi poraz od Sakramenta u novoj sezoni (115:1250), malo ko je mogao da pretpostavi takav rasplet. Sinoć je umor bio glavni krivac, 24 časa posle sudara sa Hjustonom Nikola Jokić i drugovi su morali da prevale dugačak put kako bi gostovali u Kaliforniji i to se odrazilo na ishod.

Nije u ekipi bilo Džamala Mareja, pa je Jokić morao da doda gas, meč je završio novim tripl-dablom (26 poena, 12 asistencija i 11 skokova). Popeo se tako na deveto mesto večne liste po broju tripl-dablova u karijeri (44), a ispisao je i istoriju franšize iz Kolorada, preskočivši čuvenog Feta Lejvera i postao igrač sa najviše takvih učinka u istoriji Denver.

Izabrane vesti

Nekadašnji plejmejker Nagtesa je čestitao srpskom košarkašu na podvigu.

"Čestitke na venčanju i podvigu sa terena. U meni si dobio najvećeg navijača zbog obaranje rekorda i prvog mesta na večnoj listi tripl-dablova", izjavio je Lejver.


Novi tripl-dabl srpskog košarkaša nije pomogao Denveru da trijumfuje u Sakramentu. Akcenat se stavlja i na Jokićevih deset izgubljenih lopti. Trener Majk Melon je bio ljut.

"Primili smo 37 poena posle 20 izgubljenih lopti. Od toga je Nikola imao deset. Neprihvatljivo. Ne može da ima deset izgubljenih lopti na utakmici", rekao je trener Denvera.

Jokić je već u trećoj četvrtini stigao do dabl-dabl (26 poena i 11 skokova), da bi u poslednjoj deonici pokušavao da razigra saigrače. Podršku je dobio jedino u Majklu Porteru Džunioru i Monte Morisu, nedostajalo mu je snage i koncentracije u finišu, iako je tad zabeležio ćak šest asistencija. Slao je i neke nerezonske pasove, što je u zbiru dovelo do deset izgubljenih lopti.

"Nismo bili dovoljno fokusirani. Verovatno smo hteli previše. Učinili smo da budemo laki za čuvanje. Moramo bolje da se krećemo i onda da delimo loptu. Dosta smo im pomogli tako što smo stajali i nismo se dovoljno kretali", samokritičan je Jokić.


Narednu kalendarsku godinu Nagetsi otvaraju kod kuće protiv Feniksa (subota, 03.00), posle čega slede dva vezana okršaja sa Minesotom.


tagovi

Denver NagetsMajk MelounNikola Jokić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara