Alvin Džentri (Foto: AFP)
Alvin Džentri (Foto: AFP)

U Sakramentu ništa novo: Posle i 16. sezone za zaborav Kingsi traže novog trenera

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.04.22. | 01:27

Alvin Džentri više nije trener tima iz Kalifornije

Nikako da Sakramentu krene od kako je posle osam uzastopnih plasmana u plej-of 2006. godine otpistio Rika Adelmana. Od tada nije ni prišao doigravanju, a sezona na izmaku je rekordna 16. vezana u kojoj se neće boriti za titulu. Ceh je na kraju, kao po običaju, platio trener. Iskusni Alvin Džentri, koji je na klupi obavljao ulogu vršioca dužnosti, razrešen je obaveza šefa struke, ali će najverovatnije još godinu dana (do isteka ugovora) ostati u klubu u novoj ulozi.

Džentri je u novembru postavljen za prvog trenera, kada su se Kingsi posle slabog početka sezone i šest pobeda na 17 mečeva rastali sa Lukom Voltonom. Nije promena dala željeni efekat, pa je takmičarska godina okončana sa učinkom 30-52.

Izabrane vesti

Ne samo da opet put nisu domogli doigravanja, već Kingsi i 16. sezonu za redom nisu uspeli da ostvare pozitivan učinak. U pomenutom periodu tim je predvodilo 11 različitih trenera.

Kako se piše po američkoj štampi, Džentrija bi na mestu trenera mogli da naslede Mark Džekson, Majk Braun, Keni Etkinson ili Stiv Kliford.

Kraljevi velikih promašaja u poslednjih 18 godina na draftu su izabrali samo jednog igrača koji je uspeo da postane Ol star kalibar - Demarkusa Kazinsa. Propustili su priliku da angažuju neke od najvećih zvezda NBA lige poput Stefa Karija, Janisa Adetokunba, Kleja Tompsona, Luke Dončića. Te, sudbonosne, 2006. godine odabrali su Kvinsija Dubija (19. pik) ispred Radžona Ronda i Kajla Laurija. Nije iznenađenje što niste prepoznali ime košarkaša u kojeg je uprava kluba iz Kaliforniej verovala, jer je u NBA izgurao tek tri četvrtine ruki ugovora.

Greške su se nizale, a pre šest godina su propustili priliku da u svoje redove dovedu i Domantasa Sabonisa, pa su da bi to ispravili dali jednog od najtalentovanijih bekova u ligi za njegove usluge ove sezone. Tajris Halibarton je poslat u Indijanu u zamenu za Litvanca. Možda je rano za zaključke, ali činjenica da su digli ruke od Halibartona okarakterisana je od brojnih NBA stručnjaka kao još jedan veliki promašaj.

Sledi im draft i leto od izuzetne važnosti, kako bi oko Sabonisa, Derona Foksa, pa i Harisona Barnsa u kojeg uporno veruju, oformili tim sposoban da ih izvuče iz agonije.


tagovi

Sakramento Kings

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara